Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Reformlardan dönüş yok

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin zorlu bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıktığını belirterek, ‘’önümüzdeki dönemde bir geri dönüşe, hayal kırıklığına asla izin verilmeyecektir’’ dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığında düzenlenen törenle, görevi bakan Babacan’dan devraldı.

Geçmiş dönemde elde ettikleri başarıların temelinde istikrar ve güven ortamı bulunduğunu vurgulayan Babacan, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve süreklilik ilkelerinin de başarının önemli faktörleri olduğunu anlattı ve şöyle dedi:

‘’Türkiye, bir kez daha demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. Halkımız istikrarlı ve müreffeh bir Türkiye talebini güçlü şekilde ortaya koymuştur. Demokratikleşme ve kalkınma sürecinin önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edeceğinedn hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Türkiye önümüzdeki dönemde de, ekonomisi gün geçtikçe yükselen, demokrasisi derinleşen, temel hak ve özgürlükler alanındaki sorunlarını gideren, gerçek anlamda bir hukuk devleti olma yönündeki çabalarını sürdüren bir ülke olacaktır. Bir geri dönüşe, bir hayal kırıklığına asla izin verilmeyecektir.’’

Bundan sonraki dönemde yatırımcıların artık Türkiye’ye mikroskopla bakacağını belirten Babacan, bu çerçevede Türkiye’nin öngörülebilir bir hukuk devleti olması ve mahkemelerin bağımsız, hızlı karar vermesinin önemine dikkati çekti.

Bundan sonraki dönemde eğitimin de son derece önem kazanacağını ifade eden Babacan, eğitimde yapılan reformlarla başarıların devamının sağlanacağını vurguladı.

Geçmiş dönemde faizler ve enflasyondaki düşüş başta olmak üzere kaydedilen önemli gelişmeleri sıralayan Babacan, bu başarılara katkı sağlayan payı bulunan Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, DPT, BDDK, TMSF, Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınının yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti ve yeni bakan Şimşek’e görevinde başarılar diledi.

BAKAN ŞİMŞEK:TOPLUMSAL REFAH YÜKSELECEK

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise Türkiye’deki gelişmeleri dışarıdan takip ettiğini belirterek, başta Babacan olmak üzere bu başarılarda emeği olanları kutladı.

Ekonomi programının temel hedefinin toplumsal refahı yükseltmek olduğunu dile getiren Bakan Mehmet Şimşek, ‘’önümüzdeki dönemde bunu başarmak için reform programımızı genişleteceğiz ve derinleştireceğiz. Serbest kur ve serbest sermaye hareketleri prensipleri altında mali disiplini koruyarak fiyat istikrarına ulaşmak temel hedefimiz olmaya devam edecektir. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır’’ diye konuştu.

/ ANKARA

01.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Referandum süreci devam edecek

  KÖŞKTE İLK BULUŞMA EŞSİZ

  Şahin: Askerimizi seviyoruz

  Büyükanıt: Sözümün arkasında olurum

  TRT’ye Aydın, Diyanet’e Yazıcıoğlu

  Bakanlıklara karne verilecek

  Babacan: Reformlardan dönüş yok

  Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisi

  Osman Güneş, Kayseri Valiliği görevine döndü

  Milletvekillerine ‘cep’ yasağı

  İş dünyası kabineden memnun

  Yurt müracaat sonuçları açıklandı

  Mayın tuzağı ucuz atlatıldı

  Geçen hafta trafik kazalarında 116 kişi öldü

  Şehirler yeşil alan fakiri

  Göle “su” çalındı

  Eğitim ödeneği 450 YTL

  Toplumun ruh sağlığı iyi değil

  İstanbul’a 400 okul lâzım

  Servislere sıkı denetim

  Ahıskalı gençler Bağcılar’da

  Hijyenik şartlarda üretilen dondurma sağlığa yararlı

  Kırtasiye malzemeleri alırken bunlara dikkat


 Son Dakika Haberleri