Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki, Suudi din adamlarını suçladı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Kerbelâ’da son imam Muhammed El Mehdi’nin doğum günü törenlerinde kan akmasından, Suudi din adamlarını sorumlu tuttu.

Gazetecilerin, Kerbelâ’daki çatışmalarda ‘’yabancı unsurların’’ rol oynadığı yolundaki sözlerine açıklık getirmesini istemeleri üzerine Nuri El Maliki, açıkça Suudi Arabistan ismini telâffuz etmeden ‘’geçmişte Şiiler’in kâfir olduklarını söyleyen yani öldürülebileceklerini ima eden örgütleri, fanatik çeteleri ve sorumsuz din adamlarını’’ suçladığını söyledi.

Maliki, ‘’Herhangi bir delile ihtiyacımız yok. Çünkü bu çevreler İmam Hüseyin ve İmam Abbas türbelerinin yıkılması için fetva verdiler’’ dedi.

Suudi din adamı Abdürrahman Barak, geçen Aralık ayında yaptığı bir açıklamada Şiiler’i, ‘’Yahudi ve Hıristiyanlar’dan daha kötü olan inançsızlar’’ olarak nitelendirmişti. Yine Aralık ayında 30 kadar önde gelen Suudi din adamı da Ortadoğu’daki bütün Sünniler’e, Irak’taki Şiiler’e karşı Sünniler’i desteklemeleri çağrısında bulunmuşlardı.

Kerbelâ’da, Şiiler’in 12. ve son imamı Mehdi’nin doğum günü dolayısıyla Salı ve Çarşamba günleri düzenlenen törenlerde, rakip Şiî gruplar arasındaki çatışmalarda 52 kişi ölmüş ve türbeler zarar görmüştü.

/ BAĞDAT

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta sivil katliamı

  “Bugünkü durumdan Rumsfeld sorumlu”

  Maliki, Suudi din adamlarını suçladı

  ABD Ordusu: El Kaide operasyonları artacak

  Kosova seçimleri 17 Kasım’da

  Afganistan’da, 18 Taliban daha öldürüldü

  Fransa’da ETA operasyonu

  Ban, Talat'a mektup gönderdi

  Kuveyt’te tatil günü tartışması

  Kongo’da salgın hastalık paniği

  İngiltere, en yağışlı yazını geçirdi


 Son Dakika Haberleri