Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Bugünkü durumdan Rumsfeld sorumlu”

Irak işgal edildiği sırasında İngiltere Genelkurmay Başkanlığı görevini sürdüren Sir Mike Jackson, Irak’ın bugünkü durumundan Amerikan politikalarını ve dönemin ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’i sorumlu tuttu.

ABD’nin Irak’ta uyguladığı savaş sonrası stratejilerin bütünüyle yanlış olduğunu savunan Jackson, Rumsfeld’in uyguladığı politikayı “aklın iflâsı” olarak niteledi.

“Soldiers” dergisi için hazırladığı otobiyografisinde bu konudaki görüşlerine de yer ayıran Sir Mike Jackson, “Irak’taki durumun en büyük sorumlusu Donald Rumsfeld’dir” dedi. Rumsfeld’in Saddam rejiminin devrilmesinden sonra bölgeye yeterli sayıda asker konuşlandırmadığını, bunun da ülkede otoritenin ve düzenin oluşturulmasının önündeki en büyük engeli teşkil ettiğini belirten Sir Jackson, ABD’nin küresel terörle mücadele yöntemini de çok fazla “güce dayandığı” için eleştirdi. Jackson, “diplomasinin bu yönteme kurban verildiğini” de söyledi.

İngiliz basını, Jackson’ın eleştirilerinin, bir İngiliz komutan tarafından dile getirilmiş en ağır eleştiriler olduğu, bu sözlerin de İngiltere Genelkurmayı ile Pentagon arasındaki görünmeyen tansiyonu su yüzüne çıkardığı yorumlarına yer verdi.

/ LONDRA

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta sivil katliamı

  “Bugünkü durumdan Rumsfeld sorumlu”

  Maliki, Suudi din adamlarını suçladı

  ABD Ordusu: El Kaide operasyonları artacak

  Kosova seçimleri 17 Kasım’da

  Afganistan’da, 18 Taliban daha öldürüldü

  Fransa’da ETA operasyonu

  Ban, Talat'a mektup gönderdi

  Kuveyt’te tatil günü tartışması

  Kongo’da salgın hastalık paniği

  İngiltere, en yağışlı yazını geçirdi


 Son Dakika Haberleri