Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ban, Talat'a mektup gönderdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la gelecek hafta yapacağı görüşme öncesi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a mektup gönderdiği bildirildi.

Rum kesiminde yayımlanan “Politis” gazetesi, Talat’ın Papadopulos’la yapacağı görüşme arifesi BM Genel Sekreteri Ban’dan mektup aldığını yazdı. Ban’ın mektubunun, KKTC’ye Perşembe günü ulaştığı ve mektubun Cumhurbaşkanı Talat’ın kısa süre önce BM Genel Sekreterine gönderdiği mektuba cevap niteliği taşıdığı kaydedildi.

Gazeteye göre, BM Genel Sekreteri Ban, söz konusu mektupta, 8 Temmuz Anlaşmasına varılmasından 14 ay sonra hiçbir ilerleme kaydedilmemiş olmasından duyduğu hayal kırıklığı ve endişeyi dile getirdi, ancak Talat-Papadopulos görüşmesinin yapılması için uzlaşıya varılmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Ban’ın mektubunda ayrıca, “Talat’ı bu fırsatı bir prosedür başlaması ve bugünkü çıkmazın aşılması amacıyla değerlendirmesi konusunda cesaretlendirdiği” belirtildi.

Talat ve Papadopulos gelecek hafta Çarşamba günü, öğleden sonra, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller’in rezidansında görüşecek.

/ LEFKOŞA

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta sivil katliamı

  “Bugünkü durumdan Rumsfeld sorumlu”

  Maliki, Suudi din adamlarını suçladı

  ABD Ordusu: El Kaide operasyonları artacak

  Kosova seçimleri 17 Kasım’da

  Afganistan’da, 18 Taliban daha öldürüldü

  Fransa’da ETA operasyonu

  Ban, Talat'a mektup gönderdi

  Kuveyt’te tatil günü tartışması

  Kongo’da salgın hastalık paniği

  İngiltere, en yağışlı yazını geçirdi


 Son Dakika Haberleri