Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İLK RAKİBİMİZ LİTVANYA

Mallorca'da TSİ saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak. Son iki maçta Litvanya'yı deviren A Basketbol Milli Takımı, 71 yıllık tarihinde yaptığı 861 maçın 443'ünü kazanırken, 416 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 2 maçta da berabere kaldı. Türkiye son şampiyonada ilk 8'e giremedi.

İspanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası, bugün başlıyor. Dörtlü 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği şampiyonada Türkiye, Litvanya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte ''C'' grubunda yer alıp, maçlarını Palma de Mallorca adasında oynayacak. Şampiyonada bugünLitvanya ile karşılaşacak Türkiye, tarihindeki 862. maçına çıkacak. Mallorca'da TSİ saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı NTV naklen yayınlayacak.

SON 2 MAÇTA YENDİK

(A) Milliler, 71 yıllık tarihinde yaptığı 861 maçın 443'ünü kazanırken, 416 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı ''12 Dev Adam'' Litvanya ile yaptığı son iki resmi maçı da kazanmayı başardı. Japonya'da geçen yıl yapılan 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda Litvanya ile karşılaşan milliler, maçı 76-74 kazanarak, resmi bir maçta rakibini ilk kez yendi. Milliler, aynı şampiyonada klasman maçında bir kez daha karşılaştığı Litvanya'yı bu kez uzatma sonunda 95-84 mağlup etti. Türkiye, rakibiyle bugüne dek yaptığı 8 resmi maçta 2 galibiyet, 6 yenilgi aldı.

2001'DE İKİNCİ OLDUK

(A) Milli Takım, 19. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alacak. Avrupa Şampiyonası'nda bugüne dek 18 kez mücadele eden milliler, en iyi derecesini Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. 2001'deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan ''12 Dev Adam'', taraftarlarının büyük desteğiyle finale dek gelip, finalde Yugoslavya'ya yenilmiş ve gümüş madalya kazanmıştı. Milliler, bu başarının ardından son iki şampiyonada ilk 8'e giremedi.

EN ZORLU GRUP

Öte yandan Türkiye, Almanya, Litvanya ve Çek Cumhuriyeti'nin yer aldığı (C) Grubu'nda, en zorlu takım Litvanya olarak göze çarpıyor. Avrupa Şampiyonası'ndaki en büyük başarısı 2001'de ikincilik olan Türkiye, 2003 ve 2005 yıllarında istediği sonuçları alamazken, geçen yıl Japonya'daki Dünya Kupası'nda aldığı altıncılık ile İspanya'daki şampiyona öncesinde rakiplerine gözdağı verdi.

ŞANS VERİYORLAR

Avrupa'da basketbol eleştirmenleri tarafından, NBA ve Avrupa liglerinde oynayan yüksek kaliteli oyunculardan kurulu olmasından dolayı (A) Milli Basketbol Takımı'nın her şeyi yapabilecek kapasitede olduğu vurgulanırken, milli takımın hedefine ulaşması için 'takım olduğunu' göstermesi gerektiği yorumları yapıldı.

Tanjeviç'in millî karnesi

35. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde, baş antrenör Bogdan Tanjeviç, (A) Milli Takım'ın başında 76 maça çıktı. (A) Milli Takım, Sırp teknik adam döneminde yaptığı 76 maçın 42'sini kazanırken, 34 maçta da salondan yenilgiyle ayrıldı. Türk Milli Takımı ile 20 Mayıs 2004'de resmi sözleşme imzalayan Tanjeviç, 15. Akdeniz Oyunları ve 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan sonra Japonya'daki 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda milli takımın başında görev yaptı.

(A) Milli Takım, Tanjeviç döneminde yaptığı 24 resmi maçta 15 galibiyet, 9 yenilgi aldı. Tanjeviç yönetiminde 34. Avrupa Şampiyonası maçlarında milli takım, yaptığı 6 maçta 6 galibiyet alarak, finallere katılmayı hak kazandı. İspanya'nın Almeria kentinde yapılan 15. Akdeniz Oyunları'nda ise milliler, 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi alarak 4. oldu.

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İLK RAKİBİMİZ LİTVANYA

  Elvan: Ödül için koşmadım

  Engin: Yorgunuz

  Adriano F.Bahçe'ye karşı oynamıyor

  Bahar Doğan maratonda 40. oldu

  Haydi 12 Dev Adam


 Son Dakika Haberleri