Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Elvan: Ödül için koşmadım

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, "Her sporcu kazandığı zaman karşılığını alıyor, ama ben ödül için koşmadım" dedi.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın gümüş madalyalı Türk atleti Elvan Abeylegesse, ''Gümüş madalya Türk Halkı için az oldu, bana kalpten destek veriyorlar, onları çok seviyorum. Birinci olsaydım, Türk halkını daha fazla mutlu ederdim'' dedi. Bayanlar 10 bin metrede ikinci olarak, Türk atletizm tarihinde bir dünya şampiyonasında gümüş madalya kazanan ikinci atlet unvanını elde eden milli sporcu, tarihi Osaka Kalesi'nden Türk halkına seslenirken, öncesi ve sonrasıyla şampiyonayı değerlendirdi.

YALNIZ KOŞMAK ÇOK KÖTÜ

Dünya şampiyonası hazırlıklarına başladıklarında, ilk hedeflerinin 10 bin metre olduğunu belirten Abeylegesse, ''İki yarış da benim için çok güzel geçti. Ama özellikle 10 bin metreden büyük keyif aldım. 5 bin metre bir takım yarışı gibi geçti. Seçmede çok iyi koştum. Ancak finallerin havası çok farklı oluyor'' dedi. Yalnız koşmanın güçlüklerini birçok yarışta çektiğini ifade eden milli atlet, ''Bir Türk atlet daha olsa yarışlarım çok daha rahat geçerdi. Özellikle 5 bin metrede rakiplerimden aldığım dirsek darbeleri çok normal. Yarıştaki rakibim kardeşim olsa vururum. Rakiplerim özellikle 5 bin finalinde bir takım gibi görünseler de atletizm ferdi bir spor. Herkes kendi için mücadele ediyor. Etiyopyalı atletlerle aramda hiçbir problem yok. Hepsi benim arkadaşım'' diye konuştu.

Milli atlet, her sporcunun kazandığı zaman karşılığını aldığını vurgulayarak, ''Ödül için koşmadım'' dedi. Osaka'da piste çıkarken tek amacının dünya sıralamasında ilk üçe girmek olduğunu ifade eden Abeylegesese, ''Çalıştım ve kazandım. Çok mutluyum'' diye konuştu. Abeylegesse, atleti olduğu ENKA Spor Kulübü'nden çok memnun olduğunu belirterek, ''ENKA benim evim. Bana güvendiler ve hep destek oldular'' diye konuştu.

ÇEYİZİM YOK

Abeylegesse, nişanlı olduğunu ancak özel hayatı ile ilgili soruları cevapsız bıraktı. Türkiye'de çeyiz olayının bulunduğunu, ancak Etiyopya'da böyle bir şeyin olmadığını vurgulayan milli atlet, ''Annem bana çeyiz yapmadı'' dedi.

Başbakan Elvan'a ev versin

Milli atlet Abeylegesse'nin antrenörü Rus Anatoly Bychkov, Elvan'ın ne kadar ödül alacağını bilmediğini, ancak gerçek ihtiyacının ev olduğunu söyledi. Milli atlet Süreyya Ayhan'a dünya şampiyonasında aldığı ikincilikten sonra başbakan tarafından ev hediye edildiğini hatırlatan Bychkov, ''Elvan da bu başarıyı yakaladı. Sporcum halen ENKA Tesisleri'nde kalıyor. Ev için kimse söz vermedi, ama bekliyoruz'' dedi.

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İLK RAKİBİMİZ LİTVANYA

  Elvan: Ödül için koşmadım

  Engin: Yorgunuz

  Adriano F.Bahçe'ye karşı oynamıyor

  Bahar Doğan maratonda 40. oldu

  Haydi 12 Dev Adam


 Son Dakika Haberleri