Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Haydi 12 Dev Adam

Bugün İspanya'da başlayacak 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olacak. Avrupa'nın en iyi 16 takımının katıldığı şampiyona, yıldız oyunculara sahip takımların dünya klasmanında en üst sıralarda olması ve en az 8 takımın birbirine çok yakın seviyede oynamasından dolayı Dünya Kupası'ndan çok daha zor ve zevkli olarak gösteriliyor.

2006 yılında Japonya'da yapılan Dünya Kupası'nı kazanan İspanya, favori olarak gösterilirken, basketbolda en iyi dönemini yaşayan ''boğalar'' tarihlerinde ilk kez Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanmak istiyor. İspanya'nın ardından Yunanistan, Fransa ve grubumuzda rakibimiz olan Litvanya da altın madalyaya yakın olabilecek ülkeler olarak ön plana çıkıyor.

Şampiyona, aynı zamanda 2008'de Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'na direkt katılacak ilk 2 takımı ve eleme gruplarına gidecek 4 takımı belirleyecek. İspanya, Dünya Şampiyonu olmasından dolayı olimpiyatlara direkt katılma hakkını elde ederken, İspanya'nın finale kalması durumunda olimpiyatlara direkt gidecek 2 takım, şampiyonada 2. ve 3. sırayı alanlar olacak. 12 takımın mücadele edeceği olimpiyatlarda, 9 takım direkt, 3 takım ise eleme gruplarından çıkarak katılacak.

2006'da Dünya Şampiyonasında 6. olmayı başaran Türkiye, İspanya'da ilk 3'e girerek olimpiyat biletini cebine koymak isteyecek. Ancak Serkan Erdoğan'ın sakatlığı yüzünden oynamayacak olması sayı üretme açısından ekibimize olumsuz yönde etkilemesi beklenirken, NBA'den gelen Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Ersan İlyasova'nın bu açığı kapatması bekleniyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İLK RAKİBİMİZ LİTVANYA

  Elvan: Ödül için koşmadım

  Engin: Yorgunuz

  Adriano F.Bahçe'ye karşı oynamıyor

  Bahar Doğan maratonda 40. oldu

  Haydi 12 Dev Adam


 Son Dakika Haberleri