Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ersen konusu kapandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, yerine oyuncu alınmadan Ersen Martin’i bırakmak istemediklerini söyledi. Ersen Martin’in hafif sakatlığının olduğunu ifade eden Doğan, "Ersen Martin konusu kapanmıştır. O bizim oyuncumuzdur. Moral konusunda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ersen, profesyonelce düşünmesini bilen bir oyuncu" şeklinde konuştu.

Bolu’da kamp yapan bordo-mavili takımın teknik direktörü Ziya Doğan, düzenlediği basın toplantısında, Ersen Martin’in ayrılması durumunda alternatif olarak 4-5 futbolcu ismini yönetime sunduğunu belirterek, ‘’Bu oyuncuların alınması kaydıyla transfer yapılacağını söyledim. Aksi takdirde kesinlikle bu futbolcunun bırakılmamasını istedim. Oyuncu alamadık ve Ersen’i bırakmadık. O profesyonel bir oyuncu. Beni çok iyi anladı’’ diye konuştu.

Ersen Martin’in hafif sakatlığının olduğunu ifade eden Doğan, şunları söyledi: ‘’Tedavisi biraz sürecek. Şu anda hızlı bile yürüyemiyor. Baldırındaki sakatlığı bir an önce atlatıp bize faydalı olacağına inanıyorum. Kendisi de bir gayret içerisinde. Bu sene çok daha başarılı olmak istediğini söyledi. Konsantrasyonunun yüksek seviyede olduğunu biliyorum. Ersen Martin konusu kapanmıştır. O bizim oyuncumuzdur. Moral konusunda bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ersen, profesyonelce düşünmesini bilen bir oyuncu.’’

ERSEN’İN AKLI TRABZON’DA

İspanya’nın Recreativo Huelva Kulübü’ne transferi gerçekleşmeyen Trabzonspor’un golcü oyuncusu Ersen Martin, şu anda aklının Trabzonspor’da olduğunu söyledi. Bordo-mavili takımın Bolu’da yaptığı kampa katılan Ersen Martin, transferinde yaşanan gelişmeler nedeniyle zor bir hafta geçirdiğini belirtti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ile transferiyle ilgili konuştuğunu ifade eden Ersen Martin, ‘’Bana kampa katılmamı söyledi. Ben de katıldım. İki kulüp arasında görüşmeler devam ediyor. Şu anda benim aklım Trabzonspor’da. O nedenle de kamptayım’’ diye konuştu.

Sözleşmesinin uzatılması konusunda Trabzonspor ile bir görüşme yapmadığını vurgulayan Ersen Martin, ‘’Ama çok zor bir hafta geçirdim. Her şey önümüzdeki hafta belli olur. Transferimle ilgili detayları bilmiyorum. Şu anda kamp dışında başka bir şey düşünmek istemiyorum’’ dedi.

CEYHUN: ÖNEMLİ OYUNCU OLMAK ÇOK GÜZEL

Trabzonlu oyuncu Ceyhun, önemli bir oyuncu olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ‘’Geçmişten beri söylediğim bir söz var. Ben, (kendimi sıradan hissedersem futbolu bırakırım) demiştim. Bu sözüm hala geçerli. Bu nedenle elimden gelen her şeyi yapıyorum. Sıradan olmadığımı düşünüyorum’’ dedi.

Galatasaray’da Lincoln, Fenerbahçe’de Alex ve Beşiktaş’ta Ricardinho neyse Trabzon’da Ceyhun odur yorumu yapıldığını ifade eden Ceyhun, şöyle devam etti: ‘’Bu benim sıradan olmadığımı ortaya çıkarıyor. Olumsuz yönde de eleştiriyorum. Önemli oyuncu olunca işin ağırlığı da bir hayli artıyor. İnsanların beklentisi büyüyor. Belli bir seviyede bu beklentilere cevap vermek zorundayım. Tüm beklentilerin farkındayım. Bunlara karşılık verebileceğimi biliyorum.’’

07.09.2007


 

A Millî Takım Malta’ya 3 puan için gitti

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda yarın Malta ile yapacağı maç için bu ülkeye gitti. (A) Milli Futbol Takımı, Malta’da dün akşam bir antrenman yaparken, bu akşam saatlerinde de yapacağı antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak.

Malta maçı hazırlıklarını pazartesi gününden itibaren Riva’daki Milli Takımlar Turkcell Tesisleri’nde sürdüren milliler, dün sabah uçakla

Malta’ya hareket etti. Kafilede Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile federasyon yöneticileri de yer aldı.

(A) Milli Futbol Takımı, Malta’da dün akşam bir antrenman yaparken, bu akşam saatlerinde de yapacağı antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün öğle saatlerinde Malta maçıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Malta ile 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 20.30’da karşılaşacak milliler, maçın hemen ardından İstanbul’a dönerek, 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile İstanbul’da yapacağı grup eleme maçının hazırlıklarına başlayacak.

(A) Milli Futbol Takımı, Eylül ayı içerisinde 23’si resmi, 19’u özel olmak üzere toplam 42 kez rakipleriyle karşı karşıya geldi.

Toplam 25 ayrı takımla mücadele eden milliler, 17 yenilgi, 16 galibiyet ve 9 beraberlik elde etti. Ay-yıldızlılar, bu maçlarda 59 gol atarken, 67 golü de kalesinde gördü. Türkiye, Avrupa’dan 22, Asya’dan 2, Amerika Kıtası’nda da 1 rakiple mücadele etti. (A) Milliler, bu ay içinde Polonya ile 6, Macaristan ile 4 kez karşı karşıya geldi.

MALTA ÖZEL AFİŞ HAZIRLATTI

Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme karşılaşmasında Türkiye’yi ‘’Zafer Günü’’nde konuk edecek olan Malta’da özel afiş hazırlandı. Osmanlı İmparatorluğu donanmasının 8 Eylül 1565 yılında yenilerek Malta kuşatmasına son verdiği tarihi ‘’Zafer Günü’’ kabul eden Malta’da aynı tarihe denk gelen Türkiye maçı büyük bir ilgiyle bekleniyor.

07.09.2007


 

Çek galibiyeti devlere moral oldu

İspanya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti’ni 80-72 mağlup ederek 2.tura yükselen 12 Dev Adam moral buldu.

Çek Cumhuriyeti karşılaşması sonrasında maçın değerlendirmesini yapan A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, 2.turda ilk dörde gireceklerini belirterek, “ İlk iki maçta alınan mağlubiyetler takımın üzerinde daha fazla baskı ve moral bozukluğu yarattı. Sanırım oyuncularımız Çek Cumhuriyeti galibiyeti ile bu baskıyı biraz olsun üzerlerinden attılar. 2. grupta ilk maçımızı Slovenya ile oynayacağız. Slovenya geçtiğimiz sene mağlup ettiğimiz bir takım. Alacağımız galibiyet ile 2. tura başlarsak gerisinin geleceğine inanıyorum” dedi.

07.09.2007


 

Cimbom, 10 kişi çalıştı

Galatasaraylı futbolcular, Turkcell Süper Lig’in 5. haftasında Konyaspor ile oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına 3 günlük iznin ardından başladı. Çalışmaya, milli takımlara giden oyuncuların çokluğu nedeniyle sadece 10 futbolcu katıldı.

Ülkesinde bulunan ve yarın İstanbul’a gelecek Alman teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın da katılmadığı idmanda, futbolcular, antrenör Ahmet Akcan yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde çalıştılar.

1,5 saat süren antrenmanda milli takımlarda bulunan futbolcular yer almazken, sarı-kırmızılıların idmanı Lincoln, Okan, Volkan, Serkan, Carrusca, Hasan Şaş, Aykut, Orkun ve Fırat’ın katılımıyla başladı. Hasta olan çocuğunu doktora götüren Ümit Karan ise antrenmana yaklaşık 20 dakika geç katıldı.

Ahmet Akcan, oyuncularına önce kültür-fizik hareketleri yaptırdıktan sonra, dar alanda top kapma çalışması üzerinde durdu. Bir hayli neşeli geçen bu çalışmada, kazanan grup diğer gruba şınav, mekik gibi sportif cezalar verdi. Özellikle Lincoln’ün oldukça istekli olması ve arkadaşlarıyla şakalaşması dikkat çekti. Bu arada, kaleci Orkun’un uzun saçlarını sıfır numara kestirdiği görüldü. İdman, yine dar alanda yapılan minyatür kale maçla sona erdi.

07.09.2007


 

Hasan istese de göndermeyiz

Galatasaray Futbol Takımı Antrenörü Ahmet Akcan, transfer döneminde Ankaraspor ile görüştüğü şeklindeki haberler çıkan Hasan Şaş’ı teknik heyet olarak hiçbir zaman takımdan göndermeyi düşünmediklerini söyledi.

Ahmet Akcan, dün yapılan antrenman sonrasında basın mensuplarının Hasan Şaş ile ilgili sorularını yanıtladı. Teknik heyet olarak buraya geldikleri ilk günden itibaren Hasan Şaş’ın insanlığına ve futbolculuğuna çok güvendiklerini belirten Akcan, ‘’Hasan’a bizim sezon boyunca çok ihtiyacımız olacak. Hasan Şaş gitmek istese bile, başkaları Hasan’ı istese bile, futbolcumuzu hiçbir zaman vermeyi düşünmedik, hep o doğrultuda hareket ettik. Hasan’ın Ankaraspor ile yaptığı görüşmeler transferiyle ilgili olamaz’’ dedi.

07.09.2007


 

Beşiktaş, boş durmuyor

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren antrenmanda siyah-beyazlılar, salonda çalışıp, sahada tempolu koşu yaptı.

Milli takımlarda bulunan İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Serdar Kurtuluş ve Diatta ile sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Murat, Gökhan Zan, Ricardinho ve ülkesine giden Tello antrenmanda yer almadı. Sabah idmanı için izinli olan Delgado da antrenmana katılmadı. Delgado’nun bu akşamki çalışmada yer alacağı bildirildi. Siyah-beyazlılar, lige verilen arayı fırsat bilerek yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile hazırlık maçı yapacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde saat 17.30’da başlayacak maç basına kapalı yapılacak.

ÇARŞI AÇIKLAMASI

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Beşiktaş tribünlerinden bir taraftarın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ve olayın ardından siyah-beyazlı kulüple ilgili medyada yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan ve ‘’Öncelikle kamuoyunca yakından bilindiği gibi, birkaç gün önce menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden taraftarımız Ferdi Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz’’ diye başlayan açıklamada, şöyle denildi: ‘’Bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu, bu vahşeti şiddetle kınadığımızı ve tel’in ettiğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu vahim olayın taraflarının, spor kamuoyunca Çarşı Grubu diye tanımlanan taraftar topluluğuna mensup olmalarının da kulübümüzde ve camiamızda unutulmaz bir acı ve derin üzüntü yarattığını özellikle ifade ediyoruz.’’

07.09.2007


 

Tahkim’in kararına saygı duyarız

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, olaylı Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasıyla ilgili Tahkim Kurulu’nun vereceği karara saygılı olacaklarını söyledi.

(A) Milli Futbol Takımı kafilesi ile Malta’ya gelen Haluk Ulusoy, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrası Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun verdiği karara Sivasspor’un yaptığı itirazın sorulması üzerine, ‘’Biz Futbol Federasyonu olarak Tahkim Kurulu’nun vereceği karara kesinlikle saygılı olacağız’’ dedi.

07.09.2007


 

Horoz’un gözü yükseklerde

Milli maç sebebiyle lige verilen arada iyi çalışıp eksikliklerini gidereceklerini söyleyen Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, “İyi bir takımız. Ligde Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor, biz de şampiyonluğa oynuyoruz.” dedi.

Yeşil - siyahlılar, lig arasında Sivas’ta yapılacak Cumhuriyet Kupası’na katılacak. Burada sakatlığı sona eren ve takıma yeni katılan futbolcuları deneyeceklerini ifade eden Kurtar, arayı en iyi şekilde değerlendirip lige tam anlamıyla hazır hale geleceklerini söyledi.

Teknik Direktör Kurtar, şampiyonluğa aday takımlar içinde Denizlispor’un da bulunduğunu belirterek, “Transferlerle çıtamızı daha da yükselttik. Takımdaki rekabet ortamı arttı. Bütün futbolcular hırslı çalışıyor. Bir teknik adamın istediği de budur. Hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek. Denizlispor’un 5, şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’nin 7 puanı var. Öyleyse biz de şampiyonluk adayı takımlardan birisiyiz. Taraftarımızın da desteğiyle ligde hakettiğimiz yerde olacağız.” diye konuştu.

07.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri