Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hukuk üstünlüğü sağlanmalı

Antalya Barosu Başkanı Zeki Durmaz, ‘Sivil anayasa tartışmaları gündemde. Türkiye’nin bunu bir şans bilerek yeni, sivil, demokratik, insan haklarından yana bir anayasayı gerçekleştireceğine inancımız sonsuz’’ diye konuştu. Hatay Barosu Genel Sekreteri Cihat Açıkalın da, “Yargının tam bağımsız işleyişi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayat bulması için zorunlu düzenlemeler yapılmalı’’ dedi.


Atatürkçülük çağdaşlık mı demek?

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, 2007-2008 Adlî Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, cumhuriyetin temel niteliklerine herkesin sahip çıkması gerekti

‘Hukuk’ ve ‘adalet’ özlemi çekiyoruz

Tüm Yargı Mensupları Derneği Genel Başkanı Salim Çoruk, ‘’Bugün ülkemizde gerçek anlamda özlemi çekilen ‘hukuk’ ve ‘adalet’ kavramlarıdır’’ dedi.


  Türkiye kilit rolde

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Türkiye’nin, son 3-4 ayda içinden geçtiği tartışmalı dönemden çok daha güçlü bir şekilde çıktığını belirterek, ‘’Çağdaş Türkiye, demokratik değerlerin ve laik bir demokratik devletin, Müslüman çoğunluk ile uyumlu olmadığı yönündeki savunmaları yalancı çıkarmaktadır’’ dedi.


  ‘İşkence yok’ diyemiyoruz

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mazlumder, Türkiye’de ‘’işkence ve kötü muamelenin devam ettiğini’’ iddia etti.


  Ortaöğretim kayıtları başladı

Ortaöğretim kurumlarına kesin kayıtlar dün başladı. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına aday kayıt başvuruları 1-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınmıştı.


  İmamlar da ikna turunda

Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle ülke genelinde düzenlenen “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında Adana’da, kız çocuklarını okula göndermeyen aileler, aralarında mahalle imamının da bulunduğu proje ekibi tarafından ikna ediliyor.


  Doğu’nun en büyük camii açılıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, yapımına 6 yıl önce başlanan İbadullah Camisi’nin yapımı tamamlandı. Caminin açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından yapılacak.


  Cep telefonları Meclis’te sussun mu?

TBMM Genel Kurulunda, cep telefonlarıyla konuşulmasının engellenmesine milletvekilleri genelde olumlu yaklaşırken, CHP’li Ahmet Ersin bu durumun haberleşme özgürlüğüne aykırı olduğunu öne sürdü.


  Babacan Portekiz'e gidiyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB gayriresmî dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere bu akşam Portekiz’e gidiyor.


  Kaçaklar açlık grevinde

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollardan kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanan 95 yabancı uyruklu, kaldıkları yeri beğenmedikleri gerekçesiyle açlık grevi başlattı.


  İşçi kamyonu trafikten men edildi

Konya’da, Gaziantep’ten gelen ve kapalı kasasında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 25 kişiyi taşıdığı belirlenen kamyon trafikten men edildi.


  Eczacılar iflasın eşiğinde

Hazırladığı mektupla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, eczacıların geciken ödemeler sebebiyle iflas yolunda olduğuna dikkat çekti.


  İzmir müftüsünden davul fetvası

İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, “İnsanları uyandırma amacıyla Ramazanda geceleri çalınan davul artık bu işlevini yitirmiştir, gürültü kirliliği oluşturmaktadır. Artık insanlar cep telefonuyla uyanma yoluna gidiyor” dedi.


  Hızlı tren 226 km hıza ulaştı

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin ilk etabını oluşturan Ankara-Eskişehir hattında gerçekleştirilen deneme seferlerinde saatte 226 kilometre hıza ulaşıldı.


  İyi duymayan çocuklar okulda başarılı olamıyor

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr.Dr. Cevdet İzmirli, duyma bozukluğu yaşayan öğrencinin öğrenme güçlüğü yaşayabileceğini ve başarısız olabileceğini söyledi. İzmirli, duymayan çocuğun okul ve arkadaş çevresine uyumda zorlanabildiğini ve kendisini ifade edemediğine dikkat çekti.


  104 yaşında nüfus cüzdanını yeniledi

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan 104 yaşındaki Zilfi Gündoğan, nüfus cüzdanını yeniledi.


  Karadeniz, kıymete bindi

Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Yılmaz, küresel ısınmanın Karadeniz sahil ve yaylalarını kıymete bindirdiğini söyledi. Giresun’daki yaylaları aktif hale getirmek için şu an bir faaliyet gerekmediğini ifade eden Giresun Kültür Turizm İl Müdürü Emin Yılmaz, küresel ısınma sebebiyle yaylaların kendiliğinden aktif hale geldiğini kaydetti.


  Kuyudan su yerine gaz fışkırdı

Konya’nın Cihanbeyli’de su kuyusu sondajı sırasında 90 metre derinlikten yanıcı gaz çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri