Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bartholomeos’a ABD desteği

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile ilgili dâvâdan haberi olmadığını belirtirken, ABD’nin politikasının, bütün ülkelerin, kişilerin dini özgürlüklerine saygılı olması yönünde olduğunu ifade etti.


Ermeni lobisinden Kongre’ye baskı

ABD Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Amerika’da yaşayan Ermenilerden, Amerikan Kongresinde Ağustos tatilinin sona ermesinin ardından, Ermeni tasarısına

Irak’ta, siviller yine hedef: 14 ölü

ABD’nin dün sabah Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısında çoğu sivil 14 kişi öldü. Direnişçileri hedef aldığı ileri sürülen hava saldırısında birçok e


  Rusya’dan, Endonezya’ya 1 milyar dolarlık silâh

Rusya, Endonezya’ya 1 milyar dolarlık silâh satacak. Rusya lideri Vladimir Putin’in Cakarta ziyaretinde imzalanan anlaşma gereğince, Moskova dünyanın bu en büyük İslâm ülkesine 15 yılda 1 milyar dolarlık helikopter, tank ve denizaltı satacak.


  Gazze’de çatışma: 3 Hamaslı öldü

Gazze Şeridi’nde İsrail güçleriyle Hamas askerleri arasında çıkan çatışmada 3 askerin öldüğü bildirildi.


  Avukatlardan Müşerref’e protesto

Pakistan’da, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i protesto eden yüzlerce avukat, ülke genelinde mahkemelere çıkmayarak protesto yürüyüşleri düzenledi.


  Felix Kasırgası, Nikaragua’da 38 kişinin ölümüne sebep oldu

Nikaragua’yı vuran Felix kasırgasının yol açtığı can kaybı sayısı 38’e yükseldi.


  İran’da, gazeteciye ülkeden çıkış yasağı

İran, casusluk suçlamasıyla gözaltına aldığı ve ülkeden çıkış yasağı koyduğu İran ve Amerikan vatandaşı gazeteci Parnaz Azima hakkındaki yasağı kaldırdı.


  Küresel ısınma, en çok Afrika’yı etkileyecek

İngiliz bilimcilere göre küresel ısınma en çok Afrika’yı etkileyecek ve kıt'ada giderek daha fazla bölge yaşanamaz ve tarım yapılamaz hale gelecek.


  Kıbrıs’ta problemler alt komisyona havale

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la yaptığı görüşmelerde, Papadopulos’un “birkaç komite kuralım, Kıbrıs sorununu onlara havale edelim’’ anlayışı taşıdığını belirterek, “Bizim açımızdan geçen zaman çözümün aleyhinedir” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri