Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şii Lider: Din siyasete alet edilemez

Etnik ve mezhep kökenli çatışmaların sürdüğü Irak’ta, ülkenin önde gelen 4 Şii liderinden biri olan Büyük Ayetullah Muhammed İshak El Feyyad, dinin siyasetin dışında tutulması, camiler ile dinî olayların siyasî grup, mezhep ya da kişilerin çıkarı için kullanılmaması çağrısında bulundu.

Afgan doğumlu El Feyyad, kişisel amaçlara ulaşmada ya da siyasi bir parti, mezhep ya da özel bir kişinin çıkarı için, dinin siyasal amaçlarla kullanılmamasını istedi.

El Feyyad, Iraklı yetkililere de, felaket içindeki ülkeyi kurtarmak üzere birleşmeleri, siyasi ve kişisel dar fikirlilikleri bırakıp halkın iyiliği için çalışmaları çağrısını yaptı.

Irak hükümetinden devlet kurumlarındaki yaygın yolsuzlukla mücadele etmelerini isteyen El Feyyad, yolsuzluk için ‘’Bu tehlikeli bir sorun, terörizmden bile daha tehlikeli. Irak halkının şerefini, inancını ve insani değerleri tehdit ediyor’’ diye konuştu.

Irak’ta, 2005’te yapılan genel seçimler sırasındaki kampanyalarda, başta Büyük Ayetullah Ali Sistani olmak üzere dini liderlerin resimleri ve dini muhtevalı sloganlar kullanılmıştı. Laik gruplar, bu tip girişimlerin halkı etkilediği şikayetinde bulunmuştu.

/ NECEF

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şii Lider: Din siyasete alet edilemez

  Baradei, İran'ı savundu

  Liderlerden iklim çağrısı

  Bush, Ladin’e sığındı


 Son Dakika Haberleri