Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hesaplaşma anayasası olmayacak

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, sivil anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, “Anayasalar hesaplaşmak için değil demokrasi zeminini genişletmek ve özgürlükleri derinleştirmek için yapılır” dedi.


Sözler eyleme dönüşmeli

Ankara’daki AB Büyükelçilikleri, yeni hükümet programına ilişkin inceleme ve değerlendirmeleri tamamladı. Hükümet programının çok spesifik olmamakla b

Çiçek: Türkiye ödevini yapacak

Almanya’nın birleşmesinin 17. yıl dönümü dolayısıyla Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinde verilen resepsiyonda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardım


  Rehn: Müzakere süreci masada

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Avrupa Komisyonun, Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin devamı konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy tarafından talep edilen, AB’nin geleceğinin tartışılacağı “akil adamlar komitesinin’’ kurulmasıyla ilgili olarak Perşembe günü toplanacağını söyledi.


  Fırat: Taleplere açığız

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “sivil Anayasa” taslağını 3-4 ay boyunca toplumun bütün kesimlerinde tartışmaya açacaklarını belirterek, “Özgürlükleri artırıcı, demokrasiyi geliştirici her talebe açık olacağız” dedi.


  Gül’ün ikinci dâveti ‘siviller’e

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devlet erkânı ve yabancı misyon temsilcilerine verdiği ilk resepsiyonun ardından sivil toplum örgütleri, iş dünyası, basın temsilcilerini Çankaya Köşk’ünde kabul etti.


  Eker: En önemli projemiz sivil Anayasa

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 60. hükümet olarak en önemli projelerinin, sivil ve özgürlükçü Anayasa’yı hayata geçirmek olduğunu söyledi.


  Minikler okul yolunda

Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi yarın “uyum sağlamak” için okula başlıyor.


  Tek kartlı sisteme geçiliyor

Nüfus cüzdanı, SSK, Bağkur ve vergi kartları bundan böyle kredi kartı şeklinde tek bir kartta toplanıyor. Pilot uygulama ise Düzce’den başlatılıyor.


  Başbakanlık Müsteşarlığına Efkan Ala getirildi

Başbakanlık Müsteşarlığı’na Diyarbakır Valisi Efkan Ala’nın atanmasına dair karar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı.


  Muhalifler, Baykal’a karşı yürüdüler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül taraftarları, “Parola 999” sloganıyla bugün Ankara CHP Genel Merkez binası önünde düzenleyecekleri eylem öncesi İstiklal Caddesi’nde yürüyerek Deniz Baykal’ı istifaya davet etti.


  Demiryollarına 20 katrilyon kaynak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümetleri döneminde demiryollarına 6 katrilyon lira kaynak aktarıldığını belirterek, bu rakamın 20 katrilyon liraya kadar yükseleceğini söyledi.


  Namaz düşmanlığı ile bir yere varılmaz

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcülerinden Abdullah Yıldız, namaz için oluşturdukları bu platformda farklı cemaatlerden, meşreplerden insanların bir araya geldiğine dikkat çekerek, “Namazda birlik ruhunu yakaladık elhamdülillah” dedi.


  Kur’ân okumada gururumuz Araklı’dan

Araklı ilçesinde Kur’ân Kursu öğrencisi olan Hafife Öztürk, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Ürdün’de gerçekleştirilen Dünya Bayanlar Arası Kurân Okuma Yarışması’nda 6. oldu.


  Uzmanlar Ramazan uyarıları

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Günhan Erdem, Ramazan ayınında günlerin uzun olması sebebiyle beslenme biçiminin normalden farklılık göstermemesi gerektiğini söyledi.


  İstanbul'da bodrum katlarını su bastı

İstanbul’da gece yarısına doğru başlayan sağanak yağış kısa sürmesine rağmen etkili oldu. Bazı ev ve işyerlerinin bodrum katını su basarken yağmur sebebiyle trafik kazaları taşandı.


  Göçebe gittiler, yerleştiler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki evlerinde 3 ay kalan, 9 ayı ise Çukurova’daki tarım arazilerinde çalışarak geçiren ailelerin, çadırlarını sağlamlaştırarak yılın 12 ayı yörede kaldıkları gözleniyor.


  Kaçak açılan su kuyuları Tuz Gölü’nü tehdit ediyor

Konya Kapalı Havzası’nda sayısı 50 bine ulaşan yer altı su kuyularından aşırı su çekilmesi sebebiyle Tuz Gölü’nün kuruma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.


  İskenderun’da bin kişilik iftar çadırı

Hatay’a bağlı İskenderun Belediyesi Ramazan ayı müddetince bin kişilik iftar çadırı kuruyor. Ulucami Caddesi eski bit pazarı yerinde kurulacak olan iftar çadırı, maddî durumu elverişli olmayan vatandaşların faydalanmaları için hizmet verecek.


  Meslekler teknolojiye karşı direnemiyor

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de teknolojinin gelişmesi bilgisayar ağırlıklı mesleklerde artışa yol açtı, özellikle el becerilerine dayalı mesleklerde gerilemeye sebep oldu.


  Bereket konvoyu yolda

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Balkanlarda ve Avrupa’da Ramazan” projesi için, 8 Balkan ve 3 Avrupa ülkesinde iftar sofraları açacak “Bereket Konvoyu” yola çıktı.


  1 milyon çocuk okuma-yazma bilmiyor

Ankara Ticaret Odası ATO, Millî Eğitim Bakanlığı ve Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) verilerinden yararlanarak “Türkiye’nin Eğitim Karnesi” adlı bir rapor hazırladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri