Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstanbul 80 ile bedel

Türkiye’nin 80 ili, toplamda İstanbul kadar ihracat gerçekleştiremiyor. Her 100 dolarlık ihracatın 56 dolarını İstanbul’da kurulu firmalar yapıyor. Bursa, İzmir, Kocaeli ve Ankara ile birlikte ilk beş ilin payı yüzde 80’e ulaşırken, 76 ilin toplam payı ise yüzde 20 dolayında kalıyor.


‘Üretimi arttırmazsak, ithalatçı olacağız ’

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Edip Uğur, “Türkiye bugün, çok büyük bir yağlı tohum, ham yağ ve küspe ithalatçısı durumunda. Yağlı t

‘Ekonomiyi güçlendirecek reformları bekliyoruz’

Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, “Önceliğin mikro reformların yapılması ve geciken sosyal güvenlik reformu, vergi reformu gibi konularla ekonom


  Tüzmen: Çin ile ticaretimiz 50 milyar dolara çıkacak

Çin’de resmî temaslarda bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin bu ülkeyle olan ticaret hacminin önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyar dolara çıkacağını söyledi.


  Elektriğin yüzde 10’unu klimalar harcadı

Türkiye’ye denetim yapılmadan giren klimaların, çok yüksek oranda enerji tüketimine sebep olduğu bildirildi. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Önder, yaz mevsiminde enerji tüketiminin büyük bölümüne klimaların sebep olduğunu söyledi.


  Moldova’nın üzümü Sarıgöl’den

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine gelen Moldovalı iki tüccar, peşin parayla 200 ton yaş üzüm alımı yapacaklarını bildirdi.


  Romanya, Karadeniz’de petrol buldu

Romanyalı petrol şirketi Petrom, Karadeniz’de petrol ve doğalgaz kaynakları bulduğunu duyurdu.


  Tavukçunun umudu Ramazan

Tüketici giderlerinin arttığı Eylül ayında satışlarının düşmesinden yakınan tavuk üreticileri, bu yıl Ramazan’ın Eylül’e denk gelmesiyle umutlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri