Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Bir olalım, büyük düşünelim

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Türk milletinin küçük düşünemeyeceğini belirterek, “İçerde birlik ve beraberliğimizi koruyabildiğimiz sürece Türkiye’nin aşamayacağı engel yoktur” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Türk Milleti’nin küçük düşünemeyeceğini, büyük düşünmeye mecbur olduğunu söyledi.

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Atlı Yörük giysili kadın da tören alanında tur attı. Başbakan Erdoğan, bu gösterilerin ardından bir konuşma yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin, bölgesinin ve daha geniş eski Osmanlı coğrafyasının en önemli ülkelerinden biri durumunda olduğunu söyledi.

Çok zor bir coğrafyada barış ve istikrar unsuru olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu coğrafyanın toplumları için örnek bir vizyon ortaya koyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Bize düşen bu zor coğrafyada birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği şekilde ulaştırabilmektir. İçerde birlik ve beraberliğimizi koruyabildiğimiz sürece Türkiye’nin aşamayacağı engel yoktur. Birlik ve beraberliğimiz güçlendirmenin yolu ise ortak değer ve hedefler etrafında kenetlenmeyi başarmaktan geçmektedir. Şu anda, buradaki tablo, tüm siyasi partilerimizin genel başkanları olarak bir arada oluşumuz, aynı şekilde farklı siyasi görüşlerden olan tüm vatandaşlarımın bir arada oluşu, burada bir ortak paydayı ortaya koymaktadır. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasıdır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıdır. Türkiye ve Türk Milleti, küçük düşünemez, büyük düşünmeye mecburdur. Biz sadece İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i değil, Hakkari’den Konya’sına, Diyarbakır’dan Edirne’sine, Mersin’den Samsun’una 81 vilayeti aynı sevgiyle kucaklamalı, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızı aynı ruhla sahiplenmeliyiz. Türkiye’de Saraybosna’nın, Gümücine’nin, Mostar’ın, Üsküp’ün, Manastır’ın, Filibe’nin, Kırcaali’nin, Dobruca’nın, Sancak’ın, Priştine’nin emaneti var. Türkiye, İskeçe’nin, Girne’nin, Gazimağusa’nın, Kerkük’ün, Kırım’ın, Hicaz’ın, Şam’ın, Bağdat’ın, Yemen’in, Trablus’un da emanetini, hatırasını yüreğinde hisseder. Burada, Bakü’nün kardeşliğini de hissederiz, Karadağ’ın acısını da yüreğimizde taşırız. Burada Bişkek’in de, Taşkent’in de Almatı’nın da kardeşliği yüreğimizde zenginleşir ve bizi zenginleştirir. Bu yüzden burada kimse küçük düşünemez, büyük düşünmeye, sorumluluk duygusuyla harekete mecburdur. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, medeniyet ufkumuzu bize bir kez daha hatırlatan bir vesile olarak değerlendiriyorum. Bu vesileyle diyorum ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım.’’

Erdoğan ve Bahçeli yan yana

726’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli bir araya geldi.

Geçen seneki şenliklerde yaşanan gerginlik, bu yıl yerini birlik ve beraberlik görüntülerine bıraktı. 726. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de aralarında bulunduğu bakanlar ve vatandaşların Hükümet Konağı Meydanı’ndaki yürüyüşle başladı. Alana Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte gelen Erdoğan, burada MHP lideri Devlet Bahçeli ile tokalaştı. Daha sonra BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun katılımıyla şenlik başladı. Erdoğan, Yazıcıoğlu, Bahçeli ve bakanlar kortejin ön sıralarında yürüdüler. Başbakan Erdoğan, liderler ve bakanların boyunlarına “poşu” bağladıkları görüldü.

/ SÖĞÜT

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Bir olalım, büyük düşünelim

  CHP’liler Anıtkabir’de

  Seçmen, 96 bin 692 arttı

  Ankara'da 83. eylem

  İlk teravih 12 Eylül’de

  Duruşmaların ertelenmesi mazide kalacak

  Komşudan AB desteği

  Türk-Yunan doğalgaz hattı gün sayıyor

  Gurbetçi, AB ilişkilerini geliştirecek

  Rejim, kendisini tasfiye ediyor

  Minikler bugün okulda

  Okuldaki ilk gün korkusuna dikkat

  DSP Başkanı Sezer: 2 tane 11. cumhurbaşkanımız olacak

  10 DTP’liden 9’u tutuklandı

  Ege’de deprem

  Babacan yurda döndü

  Van’da hain tuzak son anda fark edildi

  Üniversiteye kayıtta son gün

  Gençler intihar kıskacında

  Türkiye'nin ‘en’leri

  Sokakta bulduğu el bombası yaraladı

  Ayder Yaylası, turizmin yüz akı

  Anadolu, kışa hazırlanıyor

  Dev 'caretta caretta'lar kıyıya vurdu

  Eğitim neferi Musa Amca

  Balıklar için sıcak alarmı

  Hindistan'dan virüs yağmuru


 Son Dakika Haberleri