Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fırsatlar kaçıyor

2008 finallerine katılma yolunda Malta beraberliği bütün hesaplarımızı altüst etti. Şimdi Çarşamba günü ağırlayacağımız Macaristan'ı mutlaka yenmemiz gerekirken, aynı gün oynanacak Norveç-Yunanistan maçının da berabere bitmesi bizim açımızdan en iyi sonuç olacak. Çünkü, Yunanistan galip gelirse 18 puandan 21 puana yükselecek ve arayı oldukça açacak. Norveç'in kazanması halinde puanı 19'a çıkacak. Biz ise Macaristan'ı devirirsek 17 puana ulaşacağız. Bu yüzden lider Yunanistan'ın berabere kalarak 19 puanda tutmak önümüzdeki maçları dikkate aldığımızda en iyi sonuç olarak değerlendirebilinir.

Fatih Terim ve yardımcıları, Milli Takım kadrosunu açıklarken duygusal davranmamalı. Sürekli aynı isimleri sahaya sürmemeli, 3 büyüklerde oynamayan formda oyunculara da fırsat tanımalı. Örneğin Emre Belözoğlu'nu ele alalım. İngiltere Premier Lig'inde bir ayı geride bıraktığımız halde tek bir maç bile oynamadı. Ama Türk Milli Takımında direkt yer alıyor. Bu durum Süper Ligdeki başarıları ile kadroya giren ancak yedek kulübesinde oturtulan oyunculara büyük bir saygısızlıktır. Keza, Tuncay Şanlı'nın durumu da aynı. Kendi takımında son 5 dakika yer bulabilirken, Terim tarafından adeta ödüllendirilerek, ilk 11'de sahaya çıkıyor. Bu listenin içine Arda Turan'ı da ekleyebiliriz. Bu durum ister istemez oyuncular arasında hoşnutsuzlğa sebep oluyor..

Malta maçında Hamit Altıntop ve İbrahim Üzülmez dışında bütün takım kötü oynadı. Kaleci Hakan çok tecrübesiz. Yediği ikinci golde rakibinin ayağına yapacağı hamlede gecikmesi bize pahalıya patladı. Savunmanın son adamları Servet Çetin ve İbrahim Toraman birbirleriyle hiç anlaşamıyor. Her ikisi de Malta atakları karşısında çaresiz durumlara düştü. Orta sahamız da iyi değildi. Bu bölgede Emre Belözoğlu ayağında fazla top turarak rakibin ekmeğine yağ sürdü. Ayhan Akman'ın girmesiyle orta saha biraz toparlandı. Bir de, Hakan Şükür'ü 90 dakika oyunda tutmak hata. Çok ağırlaşmış. Hiçbir hava topuna sahip olamadı. Deniz Barış yerine Gökhan Ünal girseydi gol pozisyonlarında daha fazla umutlu olabilirdik..

[email protected]

Erol DOYURAN

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008'i zora soktuk

  Terim: Kadro değişecek

  Malta kaptanı Said: Türkiye'ye golatmak benim için büyük onur

  12 Dev Adam'a İtalya son fırsat

  Fırsatlar kaçıyor


 Son Dakika Haberleri