Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert, güvenlik kabinesini topluyor

Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelen roket saldırılarının bir askeri eğitim kampını vurması ve 76 askerin yaralanmasından sonra, Başbakan Ehud Olmert, güvenlik kabinesini toplantıya çağırdı. Güvenlik kabinesi, Kassamlara nasıl cevap verileceğini tartışacak.

Başbakan Yardımcısı ve Şas partisi Başkanı Eli Yişai de “İsrail’in Gazze’ye operasyondan başka seçeneği olmadığını” söyledi.Yişai, Kassam roketi saldırılarının İsrail’in Gazze’den geri çekilmesinden kaynaklandığını belirterek, “Artık kırmızı çizgileri aştılar, harekete geçmekten başka çare yok” diye konuştu. Yişai, Orta Doğu barış konferansının da ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Ancak İsrail radyosunda yapılan çeşitli değerlendirmelerde, saldırının, Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında yapılan görüşmeden sonra meydana gelmesine dikkat çekildi ve amacın, barış görüşmelerinin önünü tıkamak olduğu ifade edildi. Bazı yorumcular, Kassamlara, bunun değerlendirilerek cevap verilmesi gerektiğini de kaydetti.

İsrail ordusu, Zikim askeri eğitim kampına yapılan saldırıdan sonra Gazze’deki Kassam rampalarına tanklarla ateş açtı. Filistinli görgü tanıklarına göre, saldırıda 4 kişi yaralandı. Kassam saldırılarının sorumluluğunu üstlenen İslami Cihad üyelerinin, Gazze’de İsrailli askerlerin yaralanmasını camilerden hoparlörlerle duyurdukları, sayılarla ilgili bilgiler aktardıkları, kutlamalar yaptıkları belirtildi. İslami Cihad, benzer saldırıları sürdüreceklerini de kaydetti.

/ KUDÜS

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’de yine provokasyon

  Ramon: Gazze'ye enerji aktarımı durdurulabilir

  Netanyahu’dan operasyon çağrısı

  Olmert, güvenlik kabinesini topluyor

  ABD de Irak’tan çekiliyor

  Rumsfeld rahat uyuyormuş!

  Irak’ın istikrarı Iraklıların sorunu

  “Navaz Şerif, kendi isteğiyle sürgüne döndü”

  Irak’ta, 9 ABD askeri daha öldü

  11 Eylül’ün yıldönümünde Bin Ladin kaseti yayımlandı


 Son Dakika Haberleri