Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumsfeld rahat uyuyormuş!

ABD Başkanı George W. Bush’un Cumhuriyetçi Partisi’nin geçen Kasım ayında, Irak’taki durum yüzünden kongre seçimlerini Demokrat Parti’ye karşı kaybetmesinin ardından ‘’günah keçisi’’ olarak görevinden alınan ABD’nin eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, görevinden ayrılmasından bu yana ilk kez verdiği röportajda, Irak Savaşı konusunda vicdanının rahat olduğunu ve geceleri rahat uyuduğunu söyledi.

Tehditler yüzünden kendisine Amerikan hükümeti tarafından tahsis edilen güvenlik görevlileri eşliğinde ABD’nin New Mexico eyaletindeki çiftliğine uçarken GQ dergisine röportaj veren Rumsfeld, görevinden ayrıldığından bu yana Bush ile temasının olmadığını kaydetti. Rumsfeld, ‘’Bush’u özlediniz mi?’’ sorusuna ‘’hayır’’ derken, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile halen görüştüklerini kaydetti. Kendisiyle aynı dönemde ABD Dışişleri Bakanlığı yapan Colin Powell için, ‘’Hala yakın mısınız?’’ sorusuna ise Rumsfeld, ‘’Hayır, yakın değiliz. Hiçbir zaman da yakın olmadık’’ dedi.

Röportajda Rumsfeld, daha önce iki kez Ebu Garib skandalı yüzünden istifaya teşebbüs ettiğini ve Bush tarafından ‘’Sana ihtiyacımız var’’ denilerek istifa talebinin reddedildiğini aktardı.

/ WASHINGTON

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’de yine provokasyon

  Ramon: Gazze'ye enerji aktarımı durdurulabilir

  Netanyahu’dan operasyon çağrısı

  Olmert, güvenlik kabinesini topluyor

  ABD de Irak’tan çekiliyor

  Rumsfeld rahat uyuyormuş!

  Irak’ın istikrarı Iraklıların sorunu

  “Navaz Şerif, kendi isteğiyle sürgüne döndü”

  Irak’ta, 9 ABD askeri daha öldü

  11 Eylül’ün yıldönümünde Bin Ladin kaseti yayımlandı


 Son Dakika Haberleri