Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD de Irak’tan çekiliyor

ABD’nin Irak’taki komutanı Orgeneral David Petraeus, gelecek yaza kadar Irak’tan yaklaşık 30 bin Amerikan askerinin çekilmesini tahmin ettiğini söyledi.

ABD Başkanı George Bush’un rakibi Demokrat Partililerin, Irak’taki Amerikan askerlerinin bir an önce ülkeye geri çekilmesi yönünde baskılarını arttırdığı bir dönemde Petraeus, ABD kongresinde Irak’taki durumu anlatan bir oturuma katıldı. Petraeus, geçen kış Amerikan askerleri sayısının bölgede artırılması sayesinde, Amerikan askeri hedeflerinin ‘’büyük ölçüde’’ karşılandığını ve bu çerçevede, Irak’ın güvenliğini tehlikeye atmadan, bu ülkedeki asker sayısını yaz aylarına kadar önceki düzeyine döndürebileceklerine inandığını kaydetti.

Orgeneral Petraeus’un askerî üniformayla katıldığı oturum, bütün Amerika’da televizyonlardan canlı yayınlandı. Kamuoyu yoklamalarına göre Amerikan halkının, Irak’taki durumla ilgili olarak Beyaz Saray’dan çok askerlerin görüşüne önem verdiği bir ortamda Petraeus, 2 bin Amerikan deniz piyadesinden oluşan bir grup askerin, bu ay sonuna doğru Irak’tan çekileceğini, ardından Aralık ortasında, 3 bin 500-4 bin askerin daha çağrılacağını, Temmuz 2008’e kadar da çekilen asker sayısının 30 bini bulmasını beklediğini belirtti.

/ WASHINGTON

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’de yine provokasyon

  Ramon: Gazze'ye enerji aktarımı durdurulabilir

  Netanyahu’dan operasyon çağrısı

  Olmert, güvenlik kabinesini topluyor

  ABD de Irak’tan çekiliyor

  Rumsfeld rahat uyuyormuş!

  Irak’ın istikrarı Iraklıların sorunu

  “Navaz Şerif, kendi isteğiyle sürgüne döndü”

  Irak’ta, 9 ABD askeri daha öldü

  11 Eylül’ün yıldönümünde Bin Ladin kaseti yayımlandı


 Son Dakika Haberleri