Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokratik anayasa milletin hakkıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “12 Eylül darbesinin ürünü bir anayasa artık miadını doldurmuştur. Yeni, sivil, demokratik bir anayasa toplumsal bir ihtiyaçtan öte milletimizin hakkıdır” diye konuştu.

2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması vesilesiyle düzenlediği sendika genel merkezinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Gündoğdu, önümüzdeki dönemin Türkiye için ‘hamle dönemi’ olmasını umduklarını dile getirdi.

İnsan hakları, özgürlükler ve demokratikleşme gibi kavramların istismarını da önleyecek biçimde genişletilip güvence altına alınması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, “Yıkıcı, bölücü, cuntacı, mandacı kişi ve guruplar, sözkonusu kavramların arkasına saklanamamalı, öte yandan sözkonusu kötü niyetli kişi veya guruplar bahane edilerek temel hak ve hürriyetler kısıtlanmamalı, demokratik sistem ve kurumların işleyişinde bir aksaklığın oluşmasına kapı açılmamalıdır” diye konuştu.

YENİ ANAYASADA ÖZGÜRLÜKLER VE EĞİTİM

Demokratikleşme, özgürlükler ve insan hakları konularında kalıcı güvencelerin yeni bir anayasa ile mümkün olacağının altını çizen Gündoğdu, “Bu amaçla yeni, sivil bir anayasa hazırlanmalı, Türkiye, iktidarı parçacıklara ayrılmış ülke görüntüsünden kurtarılarak, milletimizin ihtiyaç duyduğu bağımsızlık içinde büyüyüp güçlenme hamlesinin önü açılmalıdır. 12 Eylül darbesinin ürünü bir anayasanın artık miadını doldurmuş olduğunu, yine bir 12 eylül günü yaptığımız bu toplantıyla bir kere daha ilan ediyor ve yeni, sivil, demokratik bir anayasanın toplumsal bir ihtiyaçtan öte milletimizin hakkı olduğunu söylüyoruz. Yeni anayasada başta YÖK olmak üzere kimi anayasal kurumların görev ve yetki tanımları, milli iradeyi devre dışı bırakma anlamı taşımayacak ve amiyane tabirle ‘devlet içinde devlet’ olmayacak şekilde titizlikle düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.Eğitim, öğretim ve çalışma hayatının önündeki her türden hukukdışı engellemelerin mutlaka sona erdirilmesi gerektiğini de vurgulayan Gündoğdu, din dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması dedikodularına asla itibar etmediklerini, bu yöndeki görüşlerin şiddetle karşısında olacaklarını söyledi. Zorunlu din dersi konusunda eğitimden anlamayanların konuşmaması gerektiğini de ifade eden Gündoğdu, şu an okullarda okulun Din, Kültür ve Ahlak bilgisi dersinin tıpkı tarih dersi gibi olduğunu, din eğitimi içermediğini, bu yüzden de din eğitiminin yeterli olmadığını vurguladı.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bomba bilmecesi

  Kızılay ve Kimse Yok Mu

  MAZLUMDER: Darbecilerden hesap sorulsun

  Rehn: Reformları hızlandırın

  Gül'den kardeşlik mesajı

  Demiralp: Türkiye bir Avrupa ülkesidir

  Demokratik anayasa milletin hakkıdır

  ‘Genç Siviller’den anlamlı protesto

  Türkiye’nin AB’ye girişi ‘dinler savaşı’na cevap olacak

  Başarıya hüküm giydiler

  İzmirli eğitimciler din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerini tartıştı

  Hızlı trene tam not

  Mevsimlik işçiler dönüş yolunda


 Son Dakika Haberleri