Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kızılay ve Kimse Yok Mu

Türkiye’deki insanî yardım amaçlı sivil toplum örgütlerinden Kızılay, Deniz feneri, İHH İnsanî Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu gibi dernekler yurt içi ve yurt dışında Ramazan ayında yapacakları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürecekler. Kızılay Türkiye’deki 654 şubesi ile yardım dağıtırken, Kimse Yok Mu derneği Türkiye’de 800 bin, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Filipinler, Srilanka, Lübnan, Sudan, Etiyopya ve Kenya’da 1 milyon iftarlık ve kumanya dağıtacak.

Türkiye’deki insani yardım amaçlı sivil toplum örgütlerinden Kızılay, Deniz Feneri, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu gibi dernekler yurt içi ve yurt dışında ramazan ayında yapacakları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürecekler. Ramazan, ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın en güzel fırsatlarından biri olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de insani yardım amaçlı kurulan dernekler ise önceki yıllarda olduğu gibi bu ramazan ayında da hayırseverlerin yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışma başlattılar.

TÜRK KIZILAYI

Türk Kızılayı, Türkiye genelindeki 654 şubesi ile ramazan ayında dağıtılacak gıda yardımları hazırlıklarını tamamladı. Buna göre, şubeler kendi bölgelerindeki muhtarlıklarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirleyecek ve vatandaşların bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mehmet Özkara, derneğin geçen yıl Pakistan, Endonezya, Filipiner, Lübnan, Etiyopya ve Kenya’da 10, Türkiye’de ise 7 adet iftar çadırı kurarak 510 bin kişiye iftar verdiğini, 750 bin kişiye de gıda yardımında bulunduğunu bildirdi.

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI

İHH İnsani Yardım Vakfı ise ‘’Ramazanda Sizinle İftihar Edeceğiz’’ sloganıyla başlattığı yardımlarını dünyada 60 ülkede, Türkiye’de ise 50 şehirde yürütecek.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

“Yüzyılın İyilik Hareketi’’ sloganıyla çalışmalarını yürüten Deniz Feneri Derneği ise hazırladığı projelerle ihtiyaç sahiplerine, çocuklara, cezaevindekilere ve dünyanın değişik ülkelerindeki insanlara yardım ulaştırmayı hedefliyor.

/ ANKARA

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bomba bilmecesi

  Kızılay ve Kimse Yok Mu

  MAZLUMDER: Darbecilerden hesap sorulsun

  Rehn: Reformları hızlandırın

  Gül'den kardeşlik mesajı

  Demiralp: Türkiye bir Avrupa ülkesidir

  Demokratik anayasa milletin hakkıdır

  ‘Genç Siviller’den anlamlı protesto

  Türkiye’nin AB’ye girişi ‘dinler savaşı’na cevap olacak

  Başarıya hüküm giydiler

  İzmirli eğitimciler din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerini tartıştı

  Hızlı trene tam not

  Mevsimlik işçiler dönüş yolunda


 Son Dakika Haberleri