Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okullarda israfa fotoselli çözüm

Bolu’daki okullara takılan fotoselli musluk ve lambalarla büyük tasarruf sağlayacak. Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı kurum ve kişileri farklı arayışlara itti. Bolu’da su tasarrufu konusunda İl Millî Eğitim Müdürlüğü önemli bir adım atarak çalışmalara öncülük etti.

Bu kapsamda su ve enerji kaybının önlenmesi için okullarda bulunan elektrik ve su tesisatı yenilendi. Eski musluk ve elektrik lambaları değiştirilerek yerine fotoselli olanlar takıldı. Ayrıca öğrencilerin hijyenik ortamda yaşamaları için sabunluk ve çöp kovalarında da aynı sistem uygulandı.

Yeni uygulama ile öğrencilerin sağlıklı şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri sağlanırken su, enerji ve para israfının da önüne geçilmiş oldu.

Okullardaki bu yeni sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte okullar ekonomik anlamda rahat bir nefes alırken kaynakların kullanımından yüzde 70 oranında tasarruf sağlanacağı belirtildi. Okullarda başlatılan çevre temizliği kapsamında toplanan naylon, poşet ve kâğıt gibi atıklar da önemli bir gelir kaynağı oldu. Okullarda bulunan depolama merkezinde toplanan atıklar ihaleyi kazanan bir firma tarafından alınıyor. Bolu İl Millî Eğitim Müdürü Şenol Genç, kaynakların ihtiyaç olduğu kadar kullanılması gerektiğini belirterek israfın önlenmesi için bütün okulların elektrik ve su tesisatını yenilediklerini söyledi. Genç, su ve enerji kullanımında yüzde 70 oranında tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

/ BOLU

14.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır Gül’ü bekliyor

  İstikrarlı bir demokrasi

  AB: 301'in değiştirilmesi yeni anayasaya bağlanmasın

  Katılım süreci masaya yatırılıyor

  İktisatçılar, katılımcı anayasa istiyor

  Yargıtay, ‘Azınlık Raporu’na hapis cezası istedi

  Askerî araç devrildi: 1 şehit, 5 yaralı

  Erdoğan ABD'ye gidecek

  Amasya'da kaza: 5 ölü, 1 yaralı

  Muş’taki okullar kolonsuz çıktı

  15 bin Ankaralıya iftar verilecek

  İlk sahuru yerin altında yaptılar

  Okullarda israfa fotoselli çözüm

  Kiliseden pankartlı Ramazan kutlaması


 Son Dakika Haberleri