Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karikatürler su üzerine çıktı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘1. Uluslararası Karikatür Bienali’ etkinliği “Sudan sebepler, susuz gerçekler Mavi Altın; Su” konulu karikatür yarışmasının ödül töreniyle sona erdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, yarışmanın Tayyare Kültür Merkezi’nde dün gece gerçekleştirilen ödül töreninde, Bursa’nın her alanda atılım dönemi yaşadığını, kültür ve san’atın da bunların arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Karikatür bienalinin daha önce dünyada 5 ülkede yapıldığını söyleyen Ekmekçi, “Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü karikatüristlerin katıldığı bienalle, yeni ve uluslar arası bir buluşma noktası belirlenmiş oldu. Bu sayede de dostluk ve kardeşlik köprüleri kuruldu” diye konuştu.

Bienalin ödül töreninin Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü olan 11 Eylül’de düzenlenmesi yabancı konuklara ayrı bir mutluluk yaşattı. “Bursalıların kurtuluş gününü kutluyorum” diyen Polonyalı san’atçı Pawel Kuczynski de ikincilik ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı’nın elinden aldı. Yarışmaya İran’dan katılan Kambiz Derambakhsh’ın ödülünü İran Ataşesi Behnam Azad aldı. Azad’a Derambakhsh’in ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın verdi. Yarışmada birinci olan sanatçı 5 bin dolar, ikinci 2 bin 500 dolar, üçüncünün ise bin dolar ödül kazandığı törende mansiyon ödülü almaya hak kazanan karikatüristlerde 200 dolarlık ödüllerini almanın sevincini Bursalı karikatür meraklılarıyla paylaştı.

14.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı mimarisini alemlerde yaşatıyor

  Karikatürler su üzerine çıktı

  “Tarihe saygı”larımızla


 Son Dakika Haberleri