Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Tarihe saygı”larımızla

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri 2007” yarışması sonuçlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, binlerce yıllık kültür geleneğinin biriktiği bir coğrafya üzerinde kurulan İzmir’de, bu medeniyetlere ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihî yapıların korunmasını teşvik amacıyla düzenlediği yarışmanın seçici kurulu, 5 gün devam eden çalışmaları sırasında dereceye girenleri belirlemek için hayli zorlandı. Bu yılki yarışmada, geçen yılki katılımcı sayısı ikiye katlanarak tam 32 katılımcı yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yarışmayla, tarihi mirasa sahip çıkılması konusunda yerel yönetimlerin üslendiği sorumluluğun bilincini taşıyarak, yerel yönetimlere öncülük edilmesi ve ödül yoluyla takdir etme misyonunun kurumsallaştırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Yarışmada “Kentli İzmirli” dalında, Nurten Suner, Münip Dinç ve Gülsen Ertürk, “Basit Onarım” dalında, Abacıoğlu Hanı ödüle lâyık görüldü.

Bülent ERTEKİN / İZMİR

14.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Osmanlı mimarisini alemlerde yaşatıyor

  Karikatürler su üzerine çıktı

  “Tarihe saygı”larımızla


 Son Dakika Haberleri