Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sergen: Milli takım hayal

Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli isimlerden biri olan Sergen Yalçın, milli takımdan herhangi bir davet beklemediğini ve kendisi için hayal olduğunu belirterek, "Beşiktaş'ta oynarken gayet iyiydim ama çağrılmadım. Bana göre vasat oyuncular bile milli takımda oynatıldı" eleştirisinde bulundu.

Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli ve en ilginç isimlerden biri olan Sergen Yalçın, Lig TV'ye ilginç açıklamalar yaptı. Milli Takım'da son dönemde vasat futbolcular oynadığını ve Malta'yı yenemeyen bir takımın eleştirilmesinin normal olduğunu söyleyen Sergen, Emre'yi de eleştirdi. Tecrübeli yıldız ayrıca bu sezon şampiyonluk yarışının Galatasaray ile Beşiktaş arasında geçeceği, Türk futbolunun Avrupa'da şampiyon çıkaramayacağı, çalıştığı en iyi teknik adamın Lucescu olduğunu söyledi. Eleştirileri normal olarak değerlendiren tecrübeli futbolcu, şöyle konuştu:

"Dünyada futbol çok değişti. Ne kadar iyi olsanız da rakip kadar mücadele etmezseniz kazanmak zorlaşıyor, Malta maçına rehavetle çıktık berabere kaldık. Rakip çok iyi motive olmuştu. Malta maçından sonra ağır eleştiriler vardı ki bu da çok normal. Malta gibi bir takımı yenemezseniz ağır eleştiri olur. Macaristan maçında ise herkeste bir korku vardı, maçı kazanamazsak sonu çok kötü olur diye. Ben etkilenmezdim eleştirilerden ama çocuklarda bir korku vardı. Eğer Macaristan maçının da sonucu kötü olsaydı ileriye yansırdı bu."

Sergen Yalçın, Türk futbolunda bir düşüşün yaşandığını belirterek, "Türk futbolunda düşüş var. Avrupa kupalarında da Milli Takım bazında da başarılı değiliz. Milli Takımımızın grubu çok iyi, rakip olabilecek tek takım Yunanistan. Ama futbol artık mücadele ederek oynandığı için çok zor oluyor kazanmak." diye konuştu.

Milli takımdan herhangi bir davet beklemediğini ve milli takımın kendisi için hayal olduğunu kaydeden Sergen, sözlerine şöyle devam etti: "Terim'den herhangi bir davet beklemiyorum. Davet edilsem çoktan edilirdim. Benim için artık Milli Takım hayal. Ben 2-3 sene önce Beşiktaş'ta oynarken gayet iyiydim ama çağrılmadım. Bana göre vasat oyuncular bile Milli Takım'da oynatıldı. Benim tarzımda bir oyuncunun Milli Takım'da yer alıp iş yapması lazımdı."

Emre basından özür dilemeli

Emre'nin Macaristan maçı sonrası yapmış olduğu hareket içinde Sergen, hareketin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Demek ki Malta maçından sonra bir hayli sıkıntı olmuş içerde, çocuklar dolmuşlar. Ama kesinlikle doğru değil, tartışması dahi olmaz. Bir futbolcu basın tribününe bir hareket yaparsa bu yanlıştı. Kesinlikle özür dilemeli" dedi.

16.09.2007


 

İskoç hakem Macarlardan özür diledi

Türkiye-Macaristan maçının İskoç hakemi Stuart Dougal, Macarlar lehine vermediği penaltı nedeniyle pişman olduğunu belirterek, "O kararı yan hakemin işaretiyle verdim. Ne kadar yanıldığımı pozisyonu televizyondan izleyince anladım" dedi. Dougal, Macar halkından da özür diledi.

2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, Türkiye-Macaristan maçını yöneten İskoç hakem Stuart Dougal, Macar halkından özür diledi. Macaristan'ın en büyük tirajlı gazetelerinden Blikk, dün manşetten verdiği haberde, çarşamba gecesi İstanbul'da Türkiye-Macaristan maçını yöneten İskoç hakem Goudal'ın Macarlardan özür dilediğini yazdı. Gazetenin muhabirleri, hakemin çalıştığı Glasgow'daki şirketi aradıkları ve hakem Dougal'a, niçin Zoltan Grea'yı attığını, ayrıca Macarlar'ın lehine neden penaltı vermediğini sordular. İskoç hakem, açıklama yapmasının yasak olduğunu, UEFA'dan izin alınması durumunda açıklama yapabileceğini söyledi.

Muhabirlerin bu gelişme üzerine izin için UEFA'yı aradıkları, ancak yetkililerin hakemin araması gerektiğini ifade ettiler. Tekrar hakemi arayan muhabirler, yetkililerin cevabını ilettiler. Macar gazetecilerden saat 15.00 gibi kendisini aramalarını isteyen Dougal, UEFA'nın kendisine açıklama yapmak için izin vermediğini, konuyla ilgili olarak UEFA'dan resmi bir bildirinin yayınlanacağını belirtti.

Haberde, İskoç hakem Stuart Dougal'ın, maçın ertesi günü pozisyonu defalarca izleyerek, yakın bir Macar dostu aracılığıyla Macar halkından özür dilediği ifade edildi. Verdiği karar nedeniyle çok pişman olduğunu ve Macarlardan özür dilediğini kaydeden Dougal, ''Yaklaşık 10 yıldır aynı yan hakemlerle maç yönetiyorum. 63. dakikadaki pozisyonda da çok uzak mesafede bulunuyordum. Yan hakemin işaretiyle ona güvenerek karar verdim, ancak ne kadar yanıldığımı pozisyonu televizyondan izledikten sonra anladım'' diye konuştu.

16.09.2007


 

G.Saray Konya önünde

Galatasaray ile Konyaspor ligde bugün 19. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında seyircisiz oynanacak maçın başlama saati 21.00. Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Galatasaray, Birinci Lig'e ilk kez 1988-1989 sezonunda yükselen Konyaspor ile yaptığı 18 karşılaşmada, galibiyet sayısında 13-2 üstünlük kurdu. İki ekip arasındaki 3 maç da berabere sonuçlandı. Sarıkırmızılılar, bu maçlarda attığı toplam 36 gole karşılıkfilelerinde 14 gol gördü. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlar İstanbul'da 3-3, Konya'da da 2-2 bitti.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

18.00 Trabzonspor-Ankaragücü: Yunus Yıldırım

19.00 Gençlerbirliği-Vestel Manisa: Halis Özkahya

20.30 Gaziantepspor-Kayserispor: Cem Deda

20.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor: Koray Gençerler

16.09.2007


 

Ersen Martin elden gidiyor

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, FIFA'nın Ersen Martin'in Recreativo Huelva Kulübü'nün oyuncusu olduğuna karar verdiği yönünde kendilerine ulaşan bir yazı olmadığını söyledi.

Sayitoğlu, ulusal basında yer alan ''FIFA'nın Ersen Martin'in İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Recreativo Huelva'nın oyuncusu olduğu ve bu futbolcunun 21 Eylül'e kadar yeni kulübünde olmasını istediği'' yönündeki haberi değerlendirdi.

BİZE ULAŞAN BİR ŞEY YOK

Haberin doğruluğunu ispatlayacak bir kararın kendilerine gönderilmediğini belirten Sayitoğlu, ''FIFA tarafından yazılmış ve bize ulaşan böyle bir yazı yok'' dedi.Sayitoğlu, böyle bir karar karşısında Trabzonspor'un tavrını, ancak böyle bir karar kendilerine ulaşırsa yorumlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

16.09.2007


 

Karateci baba-oğul millî oldu

Mustafakemalpaşa Belediyespor'un karate dalında 65 kiloda başarılı sporcusu Davut Kaplan'ın babası olan Necip Kaplan, 29-30 Eylül tarihlerinde Üsküp/Makedonya'da yapılacak olan Ümit Genç Balkan Karate Şampiyonası'nda Milli takımın başında görev yapacak.

Bir Türkiye Şampiyonluğu ve bir de Dünya üçüncülüğü bulunan eski milli karateci, karate hocası ve karate hakemi aynı zamanda Davut Kaplan'ın hocası olan baba Necip Kaplan, böyle bir turnuvada oğluyla beraber görev yapacakları için mutlu olduğunu söyledi. En son 2002 yılında büyükler Uluslararası Boğaziçi Karate Şampiyonası'nda milli takım antrenörlüğü yapan Necip Kaplan, 5 yıl aradan sonra Ümit genç Balkan Karate Şampiyonası'nda milli takımın başında görev yapacak.

16.09.2007


 

Hidayet hayranları internet başına

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic forması giyen milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, yeni internet sitesinden basketbolseverlere ulaşacak.

Daha önce de sanal alemde yer alan Hidayet, bundan sonra ''www.hedo79.com'' adresli internet sitesinden, basketbolseverlere kendisiyle ilgili bilgileri aktaracak. Yeni internet sitesinde Hidayet Türkoğlu'nun ABD günleri, spor yaşantısı, maçlarla ilgili çok özel açıklamaları, özel fotoğrafları ve başka sürprizler de yer alacak.

16.09.2007


 

Nike Tenis Turnuvası büyük ilgi gördü

Nike Junior Tour (NJT) Tenis Turnuvası'nın İstanbul finalleri sona erdi.

Tekstilkent Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda, 12 yaş erkeklerde Alp Horoz, 14 yaş erkeklerde Ural Ateş, 12 yaş bayanlarda Gözde Adar ve 14 yaş bayanlarda Başak Eraydın, kategorilerinde birinci olarak, 20-27 Ekim tarihlerinde İtalya'nın Torino kentinde düzenlenecek NJT Uluslararası Masters Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde ettiler.

16.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri