Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Meslekî eğitim yaygınlaşmalı

Türkiye’nin en önemli sorunlardan birinin, sanayinin, iş âleminin ihtiyaç duyduğu istihdam talebi ile piyasanın arzının birbiriyle çakışmaması olduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Bu kapsamda mutlaka bir istihdam envanterinin çıkarılması lâzım’’ dedi.


Buğday uyarısı

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık ve düşük fiyattan zarar gören buğday üreticisinin önümüzdeki yıl için üretimden vaz

İş kazalarında bin 601 kişi öldü

İş kazaları ve bu kazalar sonucunda meydana gelen ölüm ve sakatlıkların arttığı, geçen yıl bin 601 kişinin iş kazası ve meslek hastalığı sonucu hayatı


  Gelişmekte olan ülkeler etkilenebilir

Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilâtı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, piyasalarda süregelen çalkantının gelişmekte olan ülkelerde ciddî etkilere yol açabileceğini belirtti.


  Sıcak para miktarı Ağustos’ta azaldı

Yüksek orandaki getirinin cazibesiyle son beş yılda rekor düzeyde artarak bu yıl Temmuz sonu itibariyle 96 milyar dolara yaklaşan sıcak para stoku, Ağustos ayında 5.4 milyar dolar azalarak 90.6 milyar dolara geriledi.


  Memur, refahı 11 yıl sonra yakalayabiliyor

Memur, hükümetin teklif ettiği maaş artışıyla şu anki refah seviyesi kabul edilen gelire ancak 11 yılda ulaşabiliyor.


  Antalya Havalimanı, IC-Fraport’a devredildi

Antalya Havalimanı 1. ve 2. Dış Hatlar Terminali ile İç Hatlar Terminali ve CIP Terminali, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı bir törenle, 12 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilen kiralama ihalesini kazanan Fraport-Ic İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği AŞ’ne devredildi.


  Atık, 562 milyon YTL kazandırdı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) bünyesinde 9 yıl önce kurulan Türkiye’nin ilk Atık Borsasının bugüne kadar ekonomiye 26 milyon 101 bin 426 ton atık kazandırdığı, bunun ekonomik değerinin 562 milyon 300 bin 220 YTL olduğu bildirildi.


  Atakent, damla sulamaya geçiyor

Konya’nın Akşehir ilçesinin kiraz üretimiyle ünlü Atakent beldesinde yürütülen AB destekli, 1 milyon 400 bin YTL’lik damlama sulama projesi kapsamında, beldenin 9 bin 500 dekarlık tarım arazisinin tamamında damlama sulamaya geçiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri