Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Adalet için anayasa şart

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, ülkenin yeniden inşası için sivil bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Ortaş, adaletin ve hukukun üstünlüğü için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık mevcut 1982 yılı anayasası ile gitmediği ortada. Yeni anayasa geleceğin nitelikli insanına yatırım yaparak, üreterek, toplumu ileriye götürmek için hazırlanırsa başarılı olur. Aksi takdirde birbirimizi kandırmış oluruz” şeklinde konuştu.


Halk kabul etse bile...

Direnişin “öncü” ismi, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Anayasanın değiştirilemez maddeleri engelini aşma çabası meşru görülemez.

Şemdinli askerî mahkemede

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şemdinli dâvâsı duruşmasında mahkeme heyeti, Yargıtay’ın bozma kararına uyarak, görevsizlik kararı verdi ve dosy


  Yakış: AB’de Türkiye ile ilgili hava olumlu

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Avrupa Birliği’nde (AB) Türkiye ile ilgili olumlu havanın hakim olduğunu söyledi.


  WT: Terörle savaş için AB üyeliği önemli

Amerikan Washington Times gazetesi terörle mücadele için Türkiye’nin AB üyeliğinin öneminin altını çizdi.


  Kızılırmak suyunda sona doğru

Ankara Büyükşehir Belediyesince sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Kızılırmak’tan suyun taşınmasında kullanılacak 3 boru hattından 2’sinde çalışmalar yüzde 97 oranında tamamlandı.


  Pervari’de patlayıcı düzeneği imha edildi

Siirt’in Pervari ilçesinde dağlık arazide, teröristlerce yerleştirilen patlayıcı düzeneğinin imha edildiği bildirildi.


  Eğitimin tek sorunu öğretmen açığı değil

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, eğitim dünyasında tek sorunu öğretmen açığı olmadığını söyledi.


  Hekimlere tam gün mesai geliyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, kamudaki hekimlerin tam gün çalışmasına ilişkin düzenlemeyle hekimlerin bütün emeklerini sarf ettikleri, zihinlerini odakladıkları, hasta memnuniyetini hedefledikleri bir yapının tasarlandığını belirterek, “Dolayısıyla tam gün çalışma böyle bir dönemin yolunu açacaktır” dedi.


  Bakan Atalay'dan halk oylaması genelgesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de kapsayan Anayasa değişikliği için 21 Ekimde yapılacak halk oylamasının huzur ve güven içinde yapılması için gerekli tedbirlerin alınması konusunda genelge yayınladı.


  Okulların alt yapısı yetersiz

İlköğretim ve liselerde 15 milyon öğrencinin eğitim göreceği 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi başlarken, her iki okuldan birinde fizikî altyapı sorunu bulunduğu bildirildi.


  Öğrencilere ücretsiz ders kitabı

İlköğretim ve lise öğrencilerine, 156 milyon 625 bin 45 adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.


  Hatipoğlu: İnsanımız dinini yeniden keşfediyor

İlahiyatçı ve gazeteci Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, son yıllarda iftar ve sahur programlarında bir yoğunluk olduğunu vurgulayarak, “İnsanımız dinini yeniden keşfetme ve diniyle yeniden kucaklaşma aşamasında” dedi.


  Bereket Konvoyu, Mostar’da

Bayrampaşa Belediyesi; “Balkanlardan Avrupa’ya Bayrampaşa’da Ramazan projesi” ile Ramazan ayının bereketini Balkan ve Avrupa halklarıyla paylaşıyor. Proje kapsamında hazırlanan, Bereket Konvoyu’nun ilk durağı Bosna-Hersek’te Mostar şehri oldu.


  Maraş’ta deprem

Kahramanmaraş’ın Süleymanlı beldesinde, orta şiddette deprem meydana geldi.


  Bakan Eker, Portekiz'e gidecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Porto’da yapılacak ‘’AB Tarım Bakanları Gayrıresmi Toplantısı’’na katılmak üzere bugün Portekiz’e gidecek.


  Arnavutluk’ta ilk Türk üniversitesi açılıyor

Çeşitli şehirlerinde toplam 8 Türk okulunun bulunduğu Arnavutluk’ta bu ders yılı, bir Türk üniversitesi de faaliyete başlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri