Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’la savaşa hazır olalım

Fransız Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İran’ın nükleer krizinin ‘’en kötü şey olan savaşa hazırlıklı olmayı’’ zorunlu kıldığını, ancak müzakerelere öncelik vermek gerektiğini söyledi.

Kouchner, bir radyo-televizyon yayınında yaptığı açıklamada, ‘’En kötü şeye hazırlanmak gerek, en kötü şey de savaş. Kurmaylara özgü planlar gözden geçirilerek hazırlıklar yapılıyor ve bu yarın için değil’’ diye konuştu. ‘’Ancak, bu bombanın (İran’ın atom bombası) yapılmasını kabul edemeyiz denilerek hazırlık yapılıyor, uranyum zenginleştirmeyi durdurun ve size ne kadar ciddi olduğumuzu gösteririz deniyor’’ şeklinde konuştu. Sonuna kadar müzakere edilmesi gerektiğini de söyleyen Fransız Dışişleri Bakanı, ancak Tahran’ın atom silâhına sahip olmasının bütün dünya için gerçek anlamda bir tehlike olacağının altını çizdi. Kouchner, ayrıca, bu ülkenin nükleer programından ötürü ortaya çıkan kriz sebebiyle, Fransız hükümetinin bazı büyük Fransız şirketlerinden İran’a yatırım yapmamalarını istediğini belirtti.

Bernard Kouchner, ‘’Bazı büyük şirketlerimizden İranlıların ihalelerine katılmamalarını istedik. Bunun anlaşıldığını sanıyorum ve bunu yapan tek biz değiliz. Total, Gaz de France ve diğerleri pek tabii’’ diye konuştu.

/ PARİS

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Niye susuyorlar?

  İsrail, Abbas’a desteğini arttırdı

  Karamanlis tek başına iktidar

  İran’la savaşa hazır olalım

  Endonezya’da iftar geleneği devam ediyor

  Mukasey ABD Adalet Bakanlığına oynuyor

  Afganistan’da 20 günün bilânçosu: 120 ölü

  İsrail şartlı ateşkese sıcak bakıyor

  Gül’ün askerle zor sınavı

  AB’nin gözü Ankara’nın üstünde


 Son Dakika Haberleri