Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail buldozeri çocuk ezdi

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridinin orta kesimine girişi sırasında bir buldozer 12 yaşındaki Filistinli çocuğu ezerek ölümüne yol açtı. Hastane kaynakları, 12 yaşındaki Mahmud Kayed’in El Bureyj mülteci kampı yakınlarında İsrail askerlerine taş atan bir grup çocuk arasında yer aldığını ve buldozerin taş atan çocukların üzerine sürüldüğünü açıkladı.

İsrail’de aynı gün yaşanan iki farklı olay, insana ve insan haklarına verilen değerin; hele ki söz konusu Filistinliler olunca hayvanlara dahi verilmediğini gözler önüne serdi. Zira İsrail askerleri Gazze şeridinin orta kesimine girerken tanklara taş atan çocukların üzerine buldozeri sürdüler. Bu sırada 12 yaşındaki bir Filistinli çocuk ezilerek öldürüldü. Aynı gün İsrail’deki hayvan hakları dernekleri Yom Kippur törenlerinde tavuklara eziyet yapıldığı gerekçesiyle protestolar yaptı. Ancak öldürülen Filistinli çocuktan bahseden olmadı.

Dün ajanslarda İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi’nin orta kesimine girişi sırasında bir buldozerin 12 yaşındaki Filistinli çocuğu ezerek ölümüne yol açtığı bildirildi. Hastane kaynakları, 12 yaşındaki Mahmud Kayed’in El Bureyj mülteci kampı yakınlarında İsrail askerlerine taş atan bir grup çocuk arasında yer aldığını ve buldozerin taş atan çocukların üzerine sürüldüğünü açıkladı. İsrail askerlerinin bölgeye girişi sırasında açtıkları ateşte 4 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi. İsrail ordusuysa henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Bunun yanısıra Yahudi dininin en kutsal günü Yom Kippur (Kefaret Günü) öncesinde, günahlarından arınmak isteyenlerin adadığı tavuklar ve arınma seremonileri sırasında tavuklara edilen eziyet, İsrailli hayvan hakları örgütlerini ayağa kaldırdı.

Hayvan hakları örgütleri, “kaparot” adı verilen uygulamaları şiddetle eleştirerek, “İnsanların günahlarını neden tavuklar ödemek durumunda?” diye sordu.

“Bırakın Hayvanlar Yaşasın” başta olmak üzere, hayvan hakları örgütleri ise uygulamaya tapki göstermek amacıyla dini partilerden Şas’ın ruhani lideri Haham Ovadya Yosef’in evinin kapısını çaldı ve bu geleneğin kaldırılması için Yosef’in desteğini sağlamaya çalıştı. Ancak bütün bunlar olurken öldürülen Filistinli çocuk için hiç bir İsrailli derneğin kınama yapmaması ve de İsrail ordusunun herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkatleri çekti.

Dış Haberler / GAZZE

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail buldozeri çocuk ezdi

  BM'den İsrail'e: Saldırırsan hukuk ihlali olur

  Pakistan’da seçime doğru gerginlik zirvede

  Tayvan’a yine red

  Ganib’in öldürülmesine uluslararası kınama

  Netenyahu: Ben bu olayın içindeyim

  Ahmedinejad “ikiz kule gezisi” yapamayacak

  ISAF’ın görev süresi uzatıldı


 Son Dakika Haberleri