Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tayvan’a yine red

BM’ye kendi adıyla yeniden üye olmaya çalışan Tayvan bir kez daha reddedildi. BM basın servisinden yapılan açıklamada, Tayvan konusunun BM’nin 62. Genel Kurulu’nun gündemine alınmamasının oylama yapılmadan uzlaşmayla kararlaştırıldığı belirtildi.

BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinden biri olan Çin’in Tayvan meselesini BM çalışma programlarına alınmasına karşı çıktığı ve eyaletlerinden biri olarak gördüğü Tayvan’a kendi adıyla bir üyelik verilmesini istemediği biliniyor. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, kararın, bir kez daha Tayvan’ın Çin’in bir parçası olduğunu gösterdiğini söyledi ve memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Tayvan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise karara üzüldüklerini, ancak Tayvan’ın BM’ye yeniden üye olması meselesinin zor bir mesele olduğunu bildiklerini, en azından bu konuyu uluslararası toplumun gündemine getirdiklerini ve buna memnun olduklarını söyledi.

Çin’deki komünist rejimden kaçan milliyetçilerin 1949’da “Çin Cumhuriyeti” ismiyle kurduğu Tayvan, 1971’de BM’deki koltuğunu Çin’e kaptırmıştı.

/ NEW YORK

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail buldozeri çocuk ezdi

  BM'den İsrail'e: Saldırırsan hukuk ihlali olur

  Pakistan’da seçime doğru gerginlik zirvede

  Tayvan’a yine red

  Ganib’in öldürülmesine uluslararası kınama

  Netenyahu: Ben bu olayın içindeyim

  Ahmedinejad “ikiz kule gezisi” yapamayacak

  ISAF’ın görev süresi uzatıldı


 Son Dakika Haberleri