Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan’da seçime doğru gerginlik zirvede

Pakistan’da muhalefet partileri, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in 6 Ekimde yapılacağı açıklanan devlet başkanlığı seçiminde aday olması halinde parlamentodan çekileceğini bildirdi. Muhalefet, seçimi boykot ederek, seçimin meşruluğunu kabul etmeyeceğini belirtti.

Sürgündeki eski Başbakan Navaz Şerif’in Pakistan Müslüman Birliği partisinin önde gelen isimlerinden Sadık El Faruk, Seçim Komisyonunun Müşerref’in adaylık başvurusunu kabul etmesi halinde, ulusal meclis ve il meclisindeki vekillerinin derhal istifa edeceğini söyledi. Dinci partilerin oluşturduğu ittifak da aynı uyarıda bulundu.

Müşerref, devlet başkanlığını kazanması halinde genelkurmay başkanlığı görevinden istifa edeceğinin işaretini vermişti. Müşerref’in görev süresi 15 kasımda sona eriyor. Bu arada Başta El Kaide olmak üzere terör örgütlerinin kullandığı bir internet sitesinde, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e savaş ilan edeceği duyuruldu.

El Kaide adına ortaya atılan bir başka kasette de, örgütün iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri, ABD’nin Afganistan, Irak ve diğer cephelerde yenilgiye uğradığını öne sürdü. El Zevahiri, yayımlanan belgesel formundaki 80 dakikalık yeni görüntü kasetinde, “İnsanlık tarihindeki en güçlüler olduğunu iddia edenler, New York ve Washington’daki saldırılardan 6 yıl sonra cihadın Müslüman öncüleri karşısında yenilgiye uğramıştır” dedi.

/ İSLAMABAD

21.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail buldozeri çocuk ezdi

  BM'den İsrail'e: Saldırırsan hukuk ihlali olur

  Pakistan’da seçime doğru gerginlik zirvede

  Tayvan’a yine red

  Ganib’in öldürülmesine uluslararası kınama

  Netenyahu: Ben bu olayın içindeyim

  Ahmedinejad “ikiz kule gezisi” yapamayacak

  ISAF’ın görev süresi uzatıldı


 Son Dakika Haberleri