Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD Irak'ta yalnız kaldı

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD’nin Irak konusunda yalnız kaldığını söyledi. Kouchner, Washington’daki bir röportajı sırasında kendisine, “ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Fransa’nın yalnız kaldığını” söyleyen CNN muhabirine gülerek, “Uluslararası alanda yalnız kalan sizdiniz. Biz Fransızlar yalnız kalmadık, hem de hiç” cevabını verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD’nin Irak konusunda yalnız kaldığını söyledi. ABD’de resmi temaslarda bulunan Kouchner, Washington’daki bir röportajı sırasında kendisine, ‘’ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Fransa’nın yalnız kaldığını’’ söyleyen CNN muhabirine gülerek, ‘’Uluslararası alanda yalnız kalan sizdiniz. Biz Fransızlar yalnız kalmadık, hem de hiç’’ yanıtını verdi. Kouchner, ‘’Ancak, Irak’taki durumunuzu unutmamız gerekir. Beraber, hep birlikte, Iraklılara içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için yardım etmeyi denemeliyiz’’ dedi. ABD ile Fransa’nın yakınlaşmasıyla, iki ülke arasındaki dostluğun geri döndüğünü ifade eden Kouchner, ‘’ABD’nin aldığı her tavrı kabul etmek zorunda değilim ama Amerikalı dostlarıma karşı samimi olmak zorundayım’’ diye konuştu.

SAVAŞ KARŞITLARI KONUŞMASINI BÖLDÜ

Kouchner’in Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi’nde (CSIS) yaptığı konuşma, savaş karşıtları tarafından kısa bir süre kesildi. Kouchner kürsüde konuşurken salona giren ve ‘’Codepink’’ adlı barış yanlısı bir kuruluşa mensup oldukları açıklanan 2 kadın, ‘’İran’da savaşa hayır’’ sloganları atarak Fransız bakanın konuşmasını böldü.

Üzerinde ‘’Bush-Kouchner = Sınır tanımadan savaşa git’’ yazılı bir pankart açan eylemciler hemen salondan çıkartıldı. Eylemcilerden Gaelle Murphy (53) AFP’ye yaptığı açıklamada, ‘’Fransa’nın Bush’un dış siyasetini izlediğini görmek istemiyoruz. Kouchner, pazar günkü açıklamasıyla Bush’u geçti’’ dedi. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün kurucuları arasında yer alan Kouchner, pazar günkü açıklamasında, İran’ın nükleer krizinin ‘’en kötü şey olan savaşa hazırlıklı olmayı’’ zorunlu kıldığını, ancak müzakerelere öncelik vermek gerektiğini söylemişti.

/ WASHINGTON

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Irak'ta yalnız kaldı

  NATO: Sivilleri öldürdük

  Gurbette iftar buluşması

  ABD’de ırkçılık protestosu

  BM’nin yeni “Barış Elçileri”

  Olmert: Abbas benim ortağım

  KKTC ve Suriye arasında feribot seferleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri