Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gurbette iftar buluşması

Kuzey Almanya İslam Toplumu, Almanya’nın Hamburg şehrinde, Zaman gazetesi Avusturya temsilciliği de Viyana’da birer iftar verdi. Hamburg’daki iftar, çok sayıda Alman siyasetçi ve Müslüman topluluklarının temsilcilerini bir araya getiririrken, Viyana’daki iftara da Müslüman toplumu ve diğer dinî cemaat liderleri katıldı.

İsim vermeden FPÖ’nün ‘’türbanın yasaklanması’’ yolundaki açıklamalarını eleştiren Avusturya Parlamentosu’nun eski Başkanı Prof. Andreas Khol, ‘’Avusturya’da Kipa, rahibe kıyafeti ve başörtüsünün yasalar önünde eşit hakka sahip olduğunu’’ bildirdi. İftar yemeğine Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Sedat Önel, Basın Müşaviri Ünal Alpat ile Viyana’daki Müslüman, Katolik, Musevi ve Süryani cemaatlerinin temsilcileri katıldı.

Almanya’da Hamburg Üniversitesi Teknik ve İnformatik Uygulamalı Bilim Dalı (HAW) Salonunda verilen iftar yemeği ise, çok sayıda Alman siyasetçi ve Müslüman topluluklarının temsilcilerini bir araya getirdi.

Hamburg Toplum, Aile ve Sosyal işlerden Sorumlu Bakan Birgit-Schnieber Jastram (CDU), Hamburg’daki Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yönetiminin inter-kültürel bir toplum yapısından yana olduğunu belirterek, açık, tolerans ve farklılıklara karşı hoşgörülü davranma ilkesini sürekli olarak teşvik ettiklerini söyledi. Teolog Prof. Dr. Wolfram Weise, inter-kültürel bir diyalog için Müslümanların ihtiyaçlarının acil bir şekilde karşılanması gerektiğini söyledi. Weise, İslâm dininin de ders olarak okullarda okutulması gerektiğine dikkati çekti.

/ VİYANA

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Irak'ta yalnız kaldı

  NATO: Sivilleri öldürdük

  Gurbette iftar buluşması

  ABD’de ırkçılık protestosu

  BM’nin yeni “Barış Elçileri”

  Olmert: Abbas benim ortağım

  KKTC ve Suriye arasında feribot seferleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri