Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad: İran’a saldıran pişman olur

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Tarih, İran’a saldıranların her zaman yenilgiye uğradığını ve pişman olduğunu göstermiştir. İran’a saldırmak isteyenler yine pişman olacak” dedi.

İran’da, 8 yıl süren İran-Irak savaşının başlangıç yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kutsal Savunma Haftası, ülke genelinde törenlerle kutlandı.

Başşehir Tahran’da İslâm devrimi lideri İmam Humeyni’nin mezarının yanındaki alanda düzenlenen resmi geçit törenine, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Firuzabadi, Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ile üst düzey komutanlar, din adamları ve siyasiler katıldı.

Ahmedinejad, burada yaptığı konuşmada, “düşmanların 27 yıldır kendilerine baskı yaptığını, ancak bu baskılar altında bütün alanlarda çok ilerlediklerini ve direnişle düşmanların bütün tehditlerini fırsata dönüştürdüklerini” anlattı.

İran’ı askeri saldırıyla dize getirmeyi düşünenlerin, İran ordusunun modern teçhizata ve gelişmiş silahlara sahip olduğunu iyi bilmeleri gerektiğini söyleyen Ahmedinejad, “Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Tarih, İran’a saldıranların her zaman yenilgiye uğradığını ve pişman olduğunu göstermiştir. İran’a saldırmak isteyenler yine pişman olacak” diye konuştu.

“Barış ve huzur dolu bir dünya istiyoruz” diyen Ahmedinejad, Orta Doğu’daki milletlerin kendi güvenliklerini sağlayabileceklerini ve bölgeyi yönetmek için de yabancı güçlere ihtiyaçları bulunmadığını belirtti. Orta Doğu’daki huzursuzluğun kaynağının yabancı güçler olduğunu ifade eden Ahmedinejad, işgalcilerin Irak halkına saygı göstermelerini ve bölgeden çekilmelerini istedi.

/ TAHRAN

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Iraklı evsizlerin trajedisi

  Ahmedinejad: İran’a saldıran pişman olur

  Belgrad, Bağımsız Kosova’ya göz yummayacakmış

  ABD’li General: Irak polisi yetersiz

  İran’dan komşu ülkelere tehdit

  Birleşmiş Milletler’den insan haklarına yerinde gözlem

  KKTC - Suriye feribot seferleri 28 yıl sonra başladı


 Son Dakika Haberleri