Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KKTC - Suriye feribot seferleri 28 yıl sonra başladı

KKTC’nin Gazimağusa ile Suriye’nin Lazkiye limanları arasında 1978-1979 yılları arasında yapılan ve bir yıl süren feribot seferleri, 28 yıl aradan sonra dün yeniden başladı.

Suriye’ye yapılan ilk sefer dolayısıyla Gazmağusa Limanına gelerek yolcuları uğurlayan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, ‘’bugünün tarihi ve önemli bir gün olduğunu’’ belirterek, KKTC ile Suriye arasında 28 yıl önce yapılan ve bir yıl süren seferlerin, kesintiye uğramasından 28 yıl sonra bugün tekrar başladığını kaydetti. Avcı, Gazimağusa-Lazkiye arasında başlatılan feribot seferlerinin sadece KKTC-Suriye arasında değil, bölgedeki ülkelerle de tıcari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi. Avcı, ‘’Rumların uzlaşmaz tutumu devam ettiği sürece, biz de açılımlarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

Gazimağusa Limanından Akgünler’e ait deniz otobüsüyle başlayan seferlerin ilki, basına tanıtım amaçlı yapıldı. Tanıtım amaçlı olan dünkü ilk seferin ardından düzenli seferlerin Ramazan Bayramı’ndan itibaren başlaması öngörülüyor.

/ GAZİMAĞUSA

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Iraklı evsizlerin trajedisi

  Ahmedinejad: İran’a saldıran pişman olur

  Belgrad, Bağımsız Kosova’ya göz yummayacakmış

  ABD’li General: Irak polisi yetersiz

  İran’dan komşu ülkelere tehdit

  Birleşmiş Milletler’den insan haklarına yerinde gözlem

  KKTC - Suriye feribot seferleri 28 yıl sonra başladı


 Son Dakika Haberleri