Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sağlam: Olmayan metni tartışıyorlar

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i eleştirerek, “Olmayan bir metin üzerinde bilim adamlarının değerlendirme yapmalarını bilimsel bulmuyorum” dedi.

Sivil anayasa çalışmalarının durdurulmasını isteyen ve bunun için de birkaç gün önce Rektörler Komitesi’ni toplayan Teziç’e Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam’dan da tepki geldi. Bilim adamlarının kamuoyuna açıklanmış bir metin olmamasına rağmen eleştiri yaptıklarını söyleyen Sağlam, “Kamuoyuna açıklanmış bir metin yok. İnsanlar oturup bunu eleştiriyorlar ve bunlar da bilim adamıyım diyorlar. Hayret edilecek nokta bu Türkiye’de. Şu anda elimizde Anayasa Komisyonu Başkanımızın da bir demeci var. ‘Elimizde bir metin yok. Neyi eleştiriyoruz ki neyi değerlendiriyoruz?’ diyor. Metin olmadan böyle enteresan bir durum var Türkiye’de.” diye konuştu.

Anayasanın Türkiye’de yıllardır eleştirildiğini ifade eden Sağlam, şimdiden sonra kabul edilecek anayasanın da eleştirilmesinden daha doğal bir şey olmadığını savundu.

Ancak ortada ciddi bir değerlendirme yapılabilmesi için hazırlanmış bir anayasa metninin olması gerektiğine dikkat çeken Sağlam, “Olmayan bir metin üzerinde bilim adamlarının değerlendirme yapmalarını ben gerçekten bilimsel bulmuyorum. Erdoğan Teziç’in henüz eline alabilmiş bir metni yok. İktidar partisinin hazırladığı bir anayasa metni kamuoyuna dağılır, Teziç’e de verilir, ondan sonra oturur, istediği değerlendirmeyi yapar. Ama şu anda böyle bir metin yok.” şeklinde konuştu.

/ K.MARAŞ

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Tam üyelikte ısrarlıyız

  Boşa zaman ve enerji harcanıyor

  Uslu: Yeni anayasa çalışmalarına gizli el müdahale ediyor

  Sağlam: Olmayan metni tartışıyorlar

  Traktörle taşımalı eğitim

  Üniversiteli olmak zor

  Minik öğrencilere yeni okul

  AB, Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme raporunu kabul etti

  MGK'ya atama

  5 ile yeni vali atandı

  “Din dersini zorla öğretmek dinin ruhuna aykırı”

  Çukurca’da 4 terörist yakalandı

  Zonguldak ve Düzce'de sel

  ‘Kurumsal mutabakat’ artık oluşmalı

  'Zamanı unutanlar' bayramı kutlandı

  Keşmir’de Türk okulu

  Belediye ile dolmuş esnafı karşı karşıya

  MEB’den “Acil Çözüm Merkezi”


 Son Dakika Haberleri