Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irak pazarını kaybetme endişesi

RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacıları Derneği (RODER) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yüksekgönül, Habur Sınır Kapısı’nda işlemlerin gerçekleştirilmesinde aksaklık yaşandığını ve bu durumun Irak ile ticarete ve bölge ekonomisi ile istihdama olumsuz yansıdığını belirtti.

Anadolu İhracatçılar Birliği verilerine göre, geçen yıla göre Temmuz ayına kadarki dönemin karşılaştırılmasında Irak’a yönelik ihracatta yüzde 8,14 oranında bir gerileme gözlendiğini ifade eden Yüksekgönül, şöyle devam etti: ‘’Bu yıl Temmuz ayına kadarki dönemde ihracat 385 milyon dolar olarak gerçekleşti. Irak pazarını kaybetme endişesi taşıyoruz. Bunun nedenlerinden biri Habur Sınır Kapısı’nda işlemlerin gerçekleştirilmesinde yaşanan aksaklıklardır. Bu kapıdan umutlar tükeniyor.”

Yüksekgönül, şu an ortalama 500-600 aracın işleminin tamamlanabildiği Habur Sınır Kapısı’ndan günde en az 3 bin aracın geçmesi halinde ihracatın iki katına çıkacağını belirterek, yaşanılan sorunlara bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

/ İSKENDERUN

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizci değil, üreten kazansın

  İş yapmak kolaylaştı

  Pamukta hayal kırıklığı

  Irak pazarını kaybetme endişesi

  KÖYDES projesi 2008’de de sürecek

  Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

  Türk Telekom yurtdışında büyüyecek

  İkinci elde talep patlaması

  Kıraç, yat üretmeye başladı


 Son Dakika Haberleri