Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zorlu’dan ‘rüzgâra’ yatırım

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu ve Zorlu Enerji Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz’un da aralarında bulunduğu 6 kişilik heyet, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar’ı ziyaret etti.

Yaklaşık bir yıldan beri rüzgar ölçümü yapılan etütlerde Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde uygun rüzgar potansiyelinin tespit edildiğini belirten ekip, alt yapı ve proje çalışmalarını tamamlayarak, gerekli yasal izinlerin alındığını kaydetti. Gökmen Topuz, gelecek ay inşaat çalışmalarına başlanacağını, ilk etapta 2 ilçede 54 noktaya kurulacak rüzgar güllerine ulaşımı sağlayacak yolların yapılacağını bildirdi.

Gökmen, toplam 300 milyon Euro’ya mal olacak yatırımın kendilerini rüzgar enerjisi konusunda ilk ciddi yatırımı olacağını belirterek, “18 ayda tamamlanacak bu projede 412 kişi istihdam edilecek, bu sayı yardımcı tesislerle birlikte 800’e çıkacak. Yurt dışında yapımı süren 54 rüzgar gülünden üretilecek 135 megavatlık elektrik gücü de zamanla 245 megavata ulaşacak. Güneyin gelecekte en önemli sanayi merkezlerinden olacak Osmaniye’ye ucuz ve temiz enerji sağlamış olacağız” dedi.

/ OSMANİYE/ADANA

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjide tasarruf dönemi

  Zorlu’dan ‘rüzgâra’ yatırım

  Kamu-Sen, “zamda adalet” istedi

  Açlık sınırı 656 YTL’ye yükseldi

  TUSKON, Rusya’ya köprü oldu

  İş dünyası, panel ve iftarda buluştu

  JTI’den Tekel’e 1.5 milyar dolar

  Dolar 6 yılın en düşük seviyesinde

  Kuveyt Türk’ten, kırtasiye desteği

  18.9 milyarlık yatırıma teşvik


 Son Dakika Haberleri