Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TUSKON, Rusya’ya köprü oldu

Türk İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Moskova’da düzenlediği iş forumu ile Türk şirketleriyle Rus şirketlerini bir araya getirdi.

Türkiye’den 50 işadamının katıldığı fuarda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, iki ülke arasında özellikle eğitim, kültür ve ekonomik işbirliklerinin artmasında yarar gördüğünü söyledi. Amaçlarının karşılıklı yatırımların artırılması olduğunu ifade eden Meral, “Rusya’nın çeşitli bölgelerinde 400’den fazla şirket ve on binlerce Türk çalışmaktadır. Rus şirketlerinin de Türkiye’deki yatırım ortamından yararlanmaları ve Türkiye’nin sunduğu fırsatları değerlendirmesi gerekmektedir” dedi. Meral, Rus sermayesinin başta enerji olmak üzere, finans, turizm, emlak, petrokimya gibi cazip sektörlerde yer alacağını kaydetti. Her iki ülkede yatırım yapacak Türk ve Rus işadamlarına karşılıklı ‘pozitif ayrımcılık’ uygulanmasını isteyen Meral, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 yılda 50 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini vurguladı.

Rusya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Evgeny Primakov da Türk işadamlarını ülkesine makine ve teknoloji yatırımına çağırdı.

/ MOSKOVA

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerjide tasarruf dönemi

  Zorlu’dan ‘rüzgâra’ yatırım

  Kamu-Sen, “zamda adalet” istedi

  Açlık sınırı 656 YTL’ye yükseldi

  TUSKON, Rusya’ya köprü oldu

  İş dünyası, panel ve iftarda buluştu

  JTI’den Tekel’e 1.5 milyar dolar

  Dolar 6 yılın en düşük seviyesinde

  Kuveyt Türk’ten, kırtasiye desteği

  18.9 milyarlık yatırıma teşvik


 Son Dakika Haberleri