Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon hedefi şaşacak

Devlet Planlama Teşkilatı, bu ay okulların açılmasının yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle, gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarında beklenen artışlar sonucunda, enflasyonda “hedef patika (TÜFE olarak) üst sınırının aşılmasının söz konusu olduğunu” bildirdi.

DPT’nin ‘’Ekonomik Gelişmeler Eylül 2007’’ raporu açıklandı. Raporda Ağustos ayında TÜFE’nin yüzde 0,02, ÜFE’nin ise yüzde 0,85 oranında arttığı hatırlatılırken, 2007 yılı Eylül ayında hedef patikanın (TÜFE olarak) yüzde 7,30 olarak belirlenmiş olan üst sınırının altında kalabilmesi için, aylık enflasyonun yüzde 1,18’in altında gerçekleşmesi gerektiği vurgulandı. Raporda ayrıca, Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte, eğitim kesimi ile giyim ve ayakkabı kesimi fiyatlarında beklenen artışlar ile Ramazan ayı dolayısıyla gıda ve alkolsüz içecekler kesimi fiyatlarında beklenen artışların etkisiyle, ‘’Eylül ayı hedef patika üst sınırının aşılmasının söz konusu olabileceğine’’ dikkat çekildi.

8 AYDA FAİZE 37 MİLYAR ÖDENDİ

Raporda 2007 yılı Ocak-Ağustos dönemi bütçe gelişmelerine de yer verildi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla merkezi yönetim bütçe harcamalarının yüzde 18,1 oranında artarak 135,8 milyar YTL, gelirleri ise yüzde 10,3 oranında bir artışla 127,4 milyar YTL olarak gerçekleştiği hatırlatıldı.

Buna göre söz konusu dönemde toplam harcamaların 37 milyar YTL’si faiz, 98,8 milyar YTL’si ise faiz hariç harcamalardan oluştu. Gelir ve harcamalardaki bu gelişmeler sonucunda, merkezi yönetim bütçesi bu yılın sekiz ayında 8,4 milyar YTL açık verirken, faiz dışı fazlası 28,6 milyar YTL olarak gerçekleşti. Raporda, “8 ayda geçen yılın aynı dönemine göre ÖTV ve toplam KDV gelirlerinde, genel seyrin altında bir gerçekleşme olduğu izlenmekte” denildi.

/ ANKARA

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon hedefi şaşacak

  Vergi iadesine geri dönüş yok

  İstikrar ekonominin motoru

  Memura erken ödeme

  En uygun programa karar verilecek

  ATO: Belirsizlikler büyümeyi etkileyecek

  Üretici pamuktan uzaklaşıyor

  Salçaya kuraklık zammı

  İhracat rakamları ilk Mecliste açıklanacak

  TMO’dan buğdayda spekülasyona tedbir

  Yılın işçi ve işverenleri belirlendi

  Emekliler, aylık arttırmayı öğrenecek


 Son Dakika Haberleri