Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Emekliler, aylık arttırmayı öğrenecek

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak basında yer alan ‘’emekli aylığını artırma formülü’’ ile ilgili bilgi isteyecek.

Dernek, 1 Ocak 2000’den önce emekli olan bir üyesinin 1 ay süreyle sigortalı olarak yeniden çalışmasını sağlayarak uygulamanın nasıl gerçekleştirildiğini izleyecek.

“ENGEL YOK’’

Türk-İş Sosyal Güvenlik Uzmanı Celal Tozan da konuyla ilgili olarak 1 Ocak 2000’den itibaren emekli aylıklarının artışında katsayı gösterge sisteminden vazgeçildiğini söyledi. 1 Ocak 2000’den sonraki emeklilik başvurularına göre bağlanan aylıklara gerçekleşen yıllık tüketici endeksindeki ve gelişme hızındaki artış oranlarının ayrı ayrı yansıtıldığını belirten Tozan, sonraki hesap yöntemine göre belirlenen emekli aylığı öncekinden fazla olduğundan ikincisinin geçerli olacağını dile getirdi.

Bu durumda 1 Ocak 2000’den sonra emekli aylığını kestirip, sigortalı olarak bir süre çalıştıktan sonra tekrar emeklilik talebinde bulunanları hiç emekli aylığı bağlanmamış gibi değerlendirildiğini ifade eden Tozan, daha sonraki başvuruda aylık hesabında refah payının da dikkate alınmasıyla önceki aylık miktarının bir miktar yükseltilebileceğini kaydetti.

Söz konusu uygulama önünde kanuni engel bulunmadığına işaret eden Celal Tozan, yeni emekli aylığının artışındaki miktarın daha sonraki çalışma süresine bağlı olarak değişeceğini belirtti.

/ ANKARA

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon hedefi şaşacak

  Vergi iadesine geri dönüş yok

  İstikrar ekonominin motoru

  Memura erken ödeme

  En uygun programa karar verilecek

  ATO: Belirsizlikler büyümeyi etkileyecek

  Üretici pamuktan uzaklaşıyor

  Salçaya kuraklık zammı

  İhracat rakamları ilk Mecliste açıklanacak

  TMO’dan buğdayda spekülasyona tedbir

  Yılın işçi ve işverenleri belirlendi

  Emekliler, aylık arttırmayı öğrenecek


 Son Dakika Haberleri