Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

En uygun programa karar verilecek

IMF ile halen yürütülen çalışmaların tamamen mevcut stand-by kapsamındaki gözden geçirmelerin tamamlanmasına yönelik olduğu, stand-by’ın sona ereceği Mayıs 2008’den sonraki dönem için ise şartların değerlendirilerek en uygun programa karar verileceği bildirildi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD ziyareti kapsamında IMF yetkilileriyle yeni bir program üzerinde görüşmelerde bulunduğu ve IMF ile “uluslararası rezerv düzeyini temel alan bir program” uygulanacağı yönündeki haberler üzerine Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bunların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Mevcut stand-by düzenlemesi Mayıs 2008’de sona ereceği hatırlatılan açıklamada, “Mevcut programın sonuna yaklaşıldığı bir dönemde IMF ile ilere ne kapsamda devam edileceği hususu değerlendirilecek ve ülkemiz için en uygun seçenek belirlenerek kamuoyuna duyurulacaktır” denildi.

Devlet Bakanı Şimşek’in makamından yapılan yazılı açıklamada, IMF heyetinin Stand-By görüşmeleri kapsamında 4 Ekim tarihinde İstanbul’da görüşmelere başlayacağı, 8 Ekim tarihinden itibaren de Ankara’da resmi temaslarını sürdüreceği kaydedildi. Açıklamaya göre, gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde, son makro ekonomik durum ve beklentiler, bu çerçevede 2007 yıl sonu kamu maliyesi gerçekleşmeleri, 2008 yılı para politikası ve kamu maliyesi program hedefleri ile yapısal reformlar konusundaki son gelişmeler ele alınacak.

/ ANKARA

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon hedefi şaşacak

  Vergi iadesine geri dönüş yok

  İstikrar ekonominin motoru

  Memura erken ödeme

  En uygun programa karar verilecek

  ATO: Belirsizlikler büyümeyi etkileyecek

  Üretici pamuktan uzaklaşıyor

  Salçaya kuraklık zammı

  İhracat rakamları ilk Mecliste açıklanacak

  TMO’dan buğdayda spekülasyona tedbir

  Yılın işçi ve işverenleri belirlendi

  Emekliler, aylık arttırmayı öğrenecek


 Son Dakika Haberleri