Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Berlin'de hoşgörü, bizde yasak

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır’daki Özel Avrupa Birliği İlkokulunda öğrencilerin başörtüyle derse girmeleriyle ilgili olarak, Diyarbakır Valiliğinin inceleme başlattığını belirtti. Diyarbakır Millî Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir de, basında çıkan haberler üzerine soruşturma açıldığını söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır’daki Özel Avrupa Birliği İlkokulu’nda öğrencilerin başörtüyle derse girmeleriyle ilgili olarak, Diyarbakır Valiliği’nin incele başlattığını belirterek, “Türkiye bir hukuk devleti. Yanlış bir uygulama varsa bu ele alınır ve gereği yapılır.” dedi. Millî Eğitim Bakanı Çelik, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen BTS sınıflarının Ankara’dan telekonferans sistemiyle açılışı törenine katıldı.

Program sonrasında gazetecilerin Diyarbakır’daki Özel Avrupa Birliği İlkokulu’nda öğrencilerin başörtüyle derse girmeleriyle ilgili soruyu cevaplayan Çelik, konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği’nin incele başlattığı kaydetti. Bakan Çelik, “Türkiye bir hukuk devleti. Yanılş bir uygulama varsa bu ele alınır ve gereği yapılır.” dedi.

Diyarbakır Millî Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir de, ‘’Türbanlı öğrenci alındığı iddia edilen Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu hakkında soruşturma başlattık. Soruşturma sonucunda her şey belli olacak. Müfettişler okula gidip inceleme yapacak. Duruma göre ya okula kapatma cezası ya da müdüre disiplin cezası verilir.’’

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehirde bulunan özel bir eğitim kurumu ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarından yer alan ‘’bu okulda her türlü kıyafet serbest’’ başlıklı haber üzerine inceleme başlatıldığı bildirildi.

“TÜRBANI DIŞARIDA TAKIYOR”

Okul Müdürü Mustafa Çakır ise gazetelerde çıkan haberlerin doğru olmadığını öne sürerek, okullarında kılık kıyafet serbestliği olmadığını söyledi. Çakır, şöyle konuştu: ‘’Sadece bir öğrencimiz dışarıda türban takıyor. Okula girdiği zaman türbanını çıkarıyor. Bazı gazeteciler okulun tanıtımı için haber yapmak istediklerini belirterek, okula gelip çekim yaptılar. Öğrencimizin başından çıkardığı ve elinde tuttuğu türbanı görünce ‘başına tak çekelim’ demişler. Sınıftaki öğretmenin de dalgınlığına gelince, öyle bir fotoğraf çekmişler. Böyle saçma sapan bir haber olabilir mi? Böyle bir şey mantığa aykırıdır. Bu haberler yalan.’’

/ ANKARA

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Çekilme Türkiye üzerinden olabilir

  Anlaşma imzalandı

  Berlin'de hoşgörü, bizde yasak

  Kurban öncesi veba alarmı

  Rehn: Süreç canlanmalı

  Babacan: Reformlar sürecek

  AB’den Türkiye’ye kolay vize desteği

  Bryza: Müslümanlık Türkiye’nin kimliği

  Silâh ilkelliğin simgesi

  Yamalı elbiseden kurtulalım

  RTÜK Başkanı hakkında hapis talebi

  Meclis öncelikle uluslar arası anlaşmaları ele alacak

  Gül’den İstanbul’a özel ilgi

  Claudia Roth Ankara’ya geliyor

  Bürokratlar fakirlere garsonluk yapacak

  Üniversite için ikinci şans

  Din dersi ayrışma sebebi yapılmasın

  Küresel ısınmaya karşı ilginç proje

  Sahte evrakla 5 yıl görev yaptı

  Kâğıt toplayan okullara, kırtasiye yardımı yapılıyor

  Kızılay hergün 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor


 Son Dakika Haberleri