Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dink’i 301 öldürdü

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvâyı izlemek üzere adliyeye gelen Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Dink’in ölümünün, Türkiye’deki 301. madde ile yakından ilgili olduğunu belirtti. Roth, “Hrant’ı 301. madde öldürdü. Bunun için buradayız” dedi.

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth, gazeteci-yazar Hrant Dink’in ölümünün, Türkiye’deki 301. madde ile yakından ilgili olduğunu öne sürdü. Dink’in öldürülmesine ilişkin davayı izlemek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine ulaşmak isteyen Roth, sokakta oluşturulan polis kontrol noktasında durduruldu. Listede ismi bulunmadığı için bu noktadan adliyeye giremeyeceği bildirilen Roth, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıya yönlendirildi. Bunun üzerine basın mensuplarına tercümanı aracılığıyla kısa bir açıklama yapan Roth, Hrant Dink’in arkadaşı olduğunu belirterek, ‘’Bir söz vardır, ‘unutmayın, unutmak onları öldürür’ diye. Ben Hrant’ı hiçbir zaman unutmayacağım’’ dedi.

Hrant Dink’in barış için yaşadığını ifade eden Roth, şöyle konuştu: ‘’Buraya gelmemiz Hrant’ı hatırlamak içindir. Bugün aynı zamanda düşünce hürriyetinin günü olur. Hrant’ın ölümü Türkiye’deki 301. madde ile yakından ilgili. Bugün Hrant Dink için ağlıyorsak, bu aynı zamanda 301. madde ile mücadelenin kaynağıdır. Demokrasinin en büyük temel taşlarından biri, düşünce özgürlüğüdür. Bunu savunmak gerek. Hrant’ı 301. madde öldürdü. Bunun için buradayız. Unutmayın, unutmak öldürür.’’

Dâvâ da soruşturma da devam ediyor

Gazeteci-yazar Hrant Dink’in öldülümesi ile ilgili davanın duruşmasına dün devam edildi. Dink ailesinin avukatlarından Erdal Doğan, adliye binasına girişte basın mensuplarının davaya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Dink cinayetiyle ilgili iddianame hazırlanarak dava açıldığını, ancak soruşturmanın bir yandan da devam ettiğini söyledi.

Doğan, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel ile bir polisin yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin şunları söyledi: ‘’Baştan beri bir rehavet olduğu, Dink’in öldürüleceğini Hrant Dink’ten başka herkesin bildiği yazıldı. Olayın Pelitli ile sınırlandırılması mantık gereği yanlış. İnternet kafelerde, sokakta bu iş konuşuluyor. Jandarma, emniyetinin istihbarat elemanları var. Bunlardan habersiz olması veya bunların sorumlu olmadığını düşünmek akıl işi değil. Bu davaya onların da dahil edilmesi için Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine itirazlarımızı yapmıştık.’’ Doğan, imha edilen bant kayıtlarının dosyaya aşama aşama geleceğini de ifade etti. Doğan, bir soru üzerine, ağır bir karamsarlık olduğunu belirterek, umutları olmazsa bir hukukçu olarak bu davayı izlememeleri gerektiğini kaydetti.

/ İSTANBUL

02.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Günay: Bizden Atatürkçü yok

  Demokratik laiklik

  CHP seçmeni ezik ve çaresiz

  Dink’i 301 öldürdü

  Rektörler yanlış anlaşıldı

  Hain pusunun hedefi ne?

  Fransız lider Le Pen: Sarkozy Türkiye'yi AB'ye arka kapıdan almaya çalışıyor

  AB Türkiye’yi konuşacak

  AİHM'deki yargıç seçimi ertelendi

  Gül’ün Strasbourg gündemi yoğun

  Komisyonun gözü ihlâllerin üzerinde olacak

  İsmailağa dâvâsında 1 hapis, 1 beraat

  Akyıldız: Terör, ürettiği korkuda boğulacak

  Çağlayan'a, “Helâl sertifikası” sorusu

  Bardakoğlu: Cami sosyalleşme mekânıdır

  Manavgat’ta Kur’ân coşkusu

  Kızılay’ın gıda yardımında izdiham

  Sahte ilâçla mücadele edilecek

  Bir ocak daha trafikte söndü

  Araba vapurları gece seferinde

  Sabancıların yalısına gemi çarptı


 Son Dakika Haberleri