Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İslâm Yaşar: Nur talebeleri örnek olmalı

Risâle-i Nur’dan istifade metotları isimli seminerde konuşan İslâm Yaşar, Risâle-i Nur talebelerinin topluma örnek olmaları gerektiğini belirterek: “Nur talebeleri bir yere kapanmak yerine cemiyetin en uç kesimlerine dahi girip, insanlara nur talebesi örneğini göstermeleri gerekmektedir” dedi.

Risâle-i Nur Enstitüsü, Ankara Şubesi tarafından organize edilen seminerde konuşan Yeni Asya gazetesi yazarlarından İslâm Yaşar, ilk olarak Risâle-i Nur’dan öncelikli istifade metotlarına değinerek; “Risâle-i Nur’dan birinci derecede istifade metodu, Risâle-i Nur’un varlığını, mahiyetini bilmektir. Risâle-i Nur’un varlığını bilerek onu hayatımıza aksettirmeliyiz. İkinci derecede ise; Risâle-i Nur’dan hayatımıza yansıyan hakikatleri dışarıya yansıtmaktır” şeklinde konuştu.

Risâle-i Nur’dan istifade çeşitlerine de değinen Yaşar; “Nur talebeleri bir şekilde nurlardan mutlaka istifade ederler. Öncelikle de imanî yönden istifade ederler. Risâle-i Nur’dan imanî yöndeki istifade, insana iman-ı kâmil’i kazandıracağından inşallah Nur talebelerini saadet-i dareyne ulaştıracaktır. Ayrıca Risâle-i Nur okuyan bir mü'min, okumayan müminlere nazaran daha müttaki olacaktır.”

Risâle-i Nur talebelerinin olması gerektikleri yere de henüz ulaşmadıklarına değinen Yaşar; “Olması gereken bir noktada mıyız? Bence değiliz. Üstad; “bir Nur talebesi sınıfının birincisidir” der. Buradaki birincilik sadece not değildir. İnsanî kemâlata dair tüm özelliklerde öğrencilerin birinci olması, örnek olmasını dile getirmiştir. Bu sebeple Bediüzzaman aynasının karşısına geçip, kendimize çeki-düzen vermeliyiz” dedi.

Konuşmasında son olarak Risâle-i Nur’u okumak ve dinlemenin önemine değinen Yaşar, “Risâle-i Nur’dan en iyi istifade, onu okumakla olur. Fakat okumak şart değildir, okumak kadar dinlemek de istifadeye medardır. Risâle-i Nur’dan istifade etmek isteyen ümmî dahi olsa bunu gerçekleştirebilir. Bediüzzaman’ın ümmi talebelerinden Adilcevazlı Bekir Ağa ümmiliğini fazilet haline getirmiş, Üstad’ın “bir şehri intibaha getirdi” diye iltifatına mashar olmuştur. Risâle-i Nur’u anlamadan saatlerce okumak yerine, en azından 5-10 dakika anlayarak okumayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Risâle-i Nur’u bir kez açtığımızda o kendini kapattırmaz. Risâle-i Nur’dan Bediüzzaman’ın okumalarla ilgili tavsiyelerine riayet edersek, ziyadesiyle istifade ederiz” ifadelerini kullandı.

Cemil YÜZER / ANKARA

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul kitapla buluşuyor

  İslâm Yaşar: Nur talebeleri örnek olmalı

  “Mesnevî Okumaları”

  Mevlânâ Azerbaycan’da

  Eğitimcilerden kütüphane kampanyasına destek

  Uluslararası Avrasya Film Market açıldı

  “Anka Kuşu” Bolu’dan uçacak


 Son Dakika Haberleri