Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Azerbaycan’da

UNESCO tarafından ilân edilen “2007 Mevlânâ yılı” çerçevesinde Azerbaycan’da da çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Bakü Atatürk Merkezinde düzenlenen “Çağdaşımız Mevlânâ” konulu sempozyumda bir araya gelen Azerbaycanlı, Türk ve İranlı bilim adamları, Hz. Mevlânâ Celâleddin Rumî’nin hayatı, çalışmaları ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Sempozyuma katılan Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Mevlânâ’nın her zaman kardeşliğin öneminden konuştuğunu ifade ederek, bu toplantının da Azerbaycan-Türkiye dostluğuna ve kardeşliğine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Sempozyuma Türkiye’den Doç. Dr Gülşen Seyhan Alışık, Doç. Dr Ömer Okumuş, Doç. Dr. Ömür Ceylan, Prof. Azmi Bilgin, Azerbaycan’dan Bakü Atatürk Merkezi Başkanı, Milletvekili Prof. Nizami Ceferov ve şair Anar’ın yanı sıra çok sayıda bilim adamı katıldı.

Faaliyetler kapsamında Bakü’deki Çağdaş Müze Merkezi’nde Türkiye ve Azerbaycan’dan ressamların eserlerinin yer aldığı resim sergisi açıldı.

Azerbaycan’dan Millî İlimler Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yazarlar Birliği, Ressamlar İttifakı ve Türkiye’den Konya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hazırlanan sergi açılışında, Mevlânâ’nın bilim ve edebiyatın yanı sıra müzik, dans, resim, hattalık ve mimarlık gibi alanları etkilediği dile getirildi.

Çağdaş Müze Merkezi’nde dün de Azerî ve İranlı ressamların Mevlânâ konulu resim sergisi açılmıştı.

Mevlânâ Günleri faaliyetleri kapsamında ayrıca Bakü Güzel Sanatlar Merkezi’nde resim sergisi açılırken, açılışlara Konya Büyükşehir Belediyesi temsilcileri de katıldı.

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul kitapla buluşuyor

  İslâm Yaşar: Nur talebeleri örnek olmalı

  “Mesnevî Okumaları”

  Mevlânâ Azerbaycan’da

  Eğitimcilerden kütüphane kampanyasına destek

  Uluslararası Avrasya Film Market açıldı

  “Anka Kuşu” Bolu’dan uçacak


 Son Dakika Haberleri