Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Anka Kuşu” Bolu’dan uçacak

Çekimleri Bolu ve Göynük ilçesinde gerçekleştirilen Mesut Uçakan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Anka Kuşu filminin galası 2 Kasım’da Bolu’da yapılacak.

Filmin galasına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2 Kasım Cuma günü saat 19:00’da Kardelen Sineması’nda yapılacak olan galaya Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın yanı sıra Bolu milletvekilleri, Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile san'at ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Filmin yapım koordinatörlüğünü üstlenen Necati M. Özen, bu tür kültür olaylarını artık Anadolu’da da yaşatma gerektiğine dikkat çekmek istediklerini belirtti. Özen, “Anka Kuşu ile Türkiye’de ilk kez bir sinema filminin galasının Anadolu’da yapılacak olmasının ne kadar büyük bir önem taşıdığını Boluluların hazırlıklarından anlıyoruz” dedi.

Başrollerini Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Fatih Hürkan, Rahmi Dilligil ve Gafur Uzuner’in paylaştığı Anka Kuşu, gündemdeki hararetini bugün de koruyan kimi siyasi gelişmelere de gönderme yaparak, bir yönetmenin ölümsüzlük sırrını sorgulamasını anlatıyor. Türkiye’nin sosyal siyasî yapısına dair çok tartışılacak yeni gündem maddeleriyle gelen Anka Kuşu, 9 Kasım 2007’de vizyona giriyor.

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul kitapla buluşuyor

  İslâm Yaşar: Nur talebeleri örnek olmalı

  “Mesnevî Okumaları”

  Mevlânâ Azerbaycan’da

  Eğitimcilerden kütüphane kampanyasına destek

  Uluslararası Avrasya Film Market açıldı

  “Anka Kuşu” Bolu’dan uçacak


 Son Dakika Haberleri