Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gençler arasında işsizlik yüzde 20'lerde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 18-30 yaş arası grubun yüzde 20’lere varan işsizlik tablosuyla karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Çelik, konunun bugün toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulunda görüşüleceğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’na ilişkin taslak, Üçlü Danışma Kurulu üyelerine sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarının katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Üçlü Danışma Kurulu’nu topladı.

Bakan Çelik, değişik konulardan kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Çelik, işsizliği önleme konusunda hükümetin ne gibi adımlar atmayı planladığının sorulması üzerine, bugün yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında bugüne kadar bu konularda yapılmış olan tüm birikimlerin masaya yatırılacağını söyledi. Türkiye’nin imkanları çerçevesinde hangi adımların atılabileceğinin toplantıda ele alınacağını anlatan Çelik, şunları kaydetti: ‘’Bizim bakanlık olarak çok önemsediğimiz konu var. Nüfus oranları açısından bir tasnif yaptığımız zaman 1830 yaş arası grubun yüzde 20’lere varan işsizlik tablosuyla karşı karşıya bulunduğunu görüyoruz. Bu çerçevede geliştirdiğimiz bazı çalışmalar var. Bunları Türkiye imkânlarıyla, şartlarıyla bütünleştirdiğimiz ölçüde inanıyorum ki genç nüfusun istihdama katılması, iş bulması imkânını hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Bunun yanında nitelikli iş gücü, ülkemiz için son derece önemli. Bu konuda sıkıntılar yaşanıyor. Nitelikli iş gücü konusunda da mevcut kaynakların, imkânların rasyonel şekilde nasıl değerlendirilmesi gerektiği ve vasıfsız elemanların nitelikli elemana dönüşmesi konusunda neler yapılabileceği konusu da yarın tartışacağımız konular içerisindedir. Eğitimli eleman konusu halledilirse, bu genç nüfusa dönük değerlendirmeler yarın kabul görürse, 2008 yılı istihdam açısından yoğun bir yıl olacak.’’

/ ANKARA

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü kayıtdışı besliyor

  ATO: Bloke iflasları başladı

  Gıdada küresel sıkıntı sinyalleri

  KİT’ler 2007’yi zararla kapatacak

  Anuga’ya partner ülke olduk

  İndirimli satışa tarih sınırı

  Petrolün fiyatı rekor seviyede

  Ülker’den büyük hediye kampanyası

  Ev almak için alternatif: Ev günü

  Liberal anayasa ekonomiyi de güçlendirir

  Gençler arasında işsizlik yüzde 20'lerde


 Son Dakika Haberleri