Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ATO: Bloke iflasları başladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye Bakanlığının 130 bin esnafın hesaplarına koyduğu bloke yüzünden, iflaslar ve iş bırakmaların başladığını savundu.

Yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının kendi yayınladığı tebliğde, ihtiyati haciz ve haciz bildirilerinin, borçlunun tebliğ tarihinde banka hesaplarında mevcut olan varlıklarını kapsadığına dikkati çeken Aygün, şunları kaydetti: ‘’Blokeler hala çözülmüyor. Bu yasal değildir. Bankalar sınır ötesi uygulama yapıyor. 130 bin esnaf çeklerini senetlerini ödeyemediler. Bundan sonra kredi kullanamayacaklar. Birçoğunun kredileri donduruldu ve geri çağrıldı.’’Maliye Bakanlığının, 26 Ekim vadeli tahakkuk etmiş vergilere bile 10 gün önceden bloke koyduğunu ve yasanın çiğnendiğini savunan Aygün, iflaslar ve iş bırakmaların başladığını, işletme sermayesi sıkıntısı çeken esnafın varını yoğunu satıp borcunu ödemeye çalıştığını ifade etti.

KARA LİSTEYE ALMAYIN ÇAĞRISI

Bu arada 130 bin esnafın, ödenmeyen çekleri yüzünden ‘kara listeye’ alınmamaları için Maliye Bakanlığı, BDDK, Bankalar Birliği ve Merkez

Bankasına çağrıda bulunan Aygün, ‘’İşlerin zaten bozuk olduğu bir dönemde bu haciz saldırısını durdurun. Arkası yazılan çeklerin sahiplerini, protesto edilen senetlerin sahiplerini kara listeye almayın. Devletin görevi, esnafı tüccarı cezalandırmak değil. Gelin bu yanlışı doğruya çevirelim. Aksi halde Maliye Bakanlığı açılan davaların altından kalkamaz’’ dedi.

/ ANKARA

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü kayıtdışı besliyor

  ATO: Bloke iflasları başladı

  Gıdada küresel sıkıntı sinyalleri

  KİT’ler 2007’yi zararla kapatacak

  Anuga’ya partner ülke olduk

  İndirimli satışa tarih sınırı

  Petrolün fiyatı rekor seviyede

  Ülker’den büyük hediye kampanyası

  Ev almak için alternatif: Ev günü

  Liberal anayasa ekonomiyi de güçlendirir

  Gençler arasında işsizlik yüzde 20'lerde


 Son Dakika Haberleri