Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“15. Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları” başladı

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, ‘’Kültürümüzün ana taşıyıcı unsurlarından biri olan şiir ve şairlerimiz, eserleriyle bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyacak sancak gibidirler’’ dedi.

Muşmal, bu yıl Kırgız yazar Cengiz Aytmatov adına yapılan ‘’15. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’’ etkinliği kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir okuma töreninde, etkinliğin 15 yıldır devam ettiğini söyledi.

Buraya katılan şairlerin aracılığı ile kelimeleri doğru anlamlandırmaya katkı sağlayarak, bunlarla doğru cümleler kurarak kültürü yarınlara taşıma amacında olduklarını ifade eden Muşmal, şiir akşamlarının bir protokol faaliyetinden öte halkın bizzat katılımlarıyla Elazığ halkına mal olduğunu bildirdi.

Muşmal, şunları kaydetti:

‘’Kültürümüzün ana taşıyıcı unsurlarından biri olan şiir ve şairlerimiz, eserleriyle bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyacak sancak gibidirler. Türk dünyası ve ülkemizden şiir akşamlarına katılan şairlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.’’

Daha sonra, Kazakistan, Türkmenistan, Makedonya, Tataristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kerkük, Bulgaristan, KKTC ve yurt içinden gelen 32 şair şiirlerini okudu.

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP'ta

  Semanın folklor olmasına tepki

  Anka Kuşu Bolu’dan havalanıyor

  “15. Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları” başladı


 Son Dakika Haberleri