Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Japon bakandan tuhaf gerekçe!

Ülkeye gelen yabancıların gelecek aydan itibaren parmak izlerinin alınması ile ilgili karardan dolayı eleştiri oklarını üzerine çeken Japonya Adalet Bakanı Kunio Hatoyama, kendisini “Bir arkadaşımın arkadaşı El Kaide üyesi. Sahte pasaportlarla Japonya’ya giriş yapmış” diyerek savundu.

Hatoyama, yabancıların parmak izlerinin alınması ve fotoğraflarının çekilmesi ile ilgili, 20 Kasım’dan itibaren uygulamaya geçilecek yeni sisteme ilişkin düzenlediği basın toplantısında, “El Kaide üyesi bu kişiyle hiç tanışmadım. Ancak 2 ya da 3 yıl önce birkaç kez Japonya’ya geldiğini duydum” dedi. Japonya’ya sahte pasaportlarla giriş yapan bu kişinin, yeni sistemin gerekliliği için bir örnek oluşturduğunu belirten bakan, söz konusu kişinin Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen bir bombalı saldırıya karıştığını ve güvenlik gerekçesiyle de Endonezya’ya girişinin yasaklandığını aktardı. Bali adasında düzenlenen saldırılardan birisi olan 2002’deki kanlı olayda çoğu yabancı turist 202 kişi ölmüştü.

Japonya’da gelecek ay uygulamaya geçilecek yeni sistemle 16 yaşından büyük ziyaretçilerin tamamının ülkeye girişlerinde fotoğrafları çekilecek ve parmak izleri alınacak. Ayrıca ülkeye gelen gemi ve uçaklar, varışlarından önce yolcu listesini vermekle yükümlü olacak. Uygulamanın muhalifleri ise bunun ülkeye gelen yabancılara karşı bir ayrımcılık ve onların özel hayatlarına müdahale olacağını söylüyor.

/ TOKYO

30.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör suçlamaları tersine döndü

  Zebari: Sınırötesi, felâket getirebilir

  Irak’ta polis merkezinde intihar saldırısı

  Japon bakandan tuhaf gerekçe!

  Mesut Barzani: Savaş ilânı sayarız

  7 Türk denizci kayıp

  Pakistan ordusundan Taliban avı!

  İsrail’den Rum Patrik atamasına onama

  Bulgaristan’da Türklerin seçim zaferi

  İsrail’e tepki

  Dünyanın ilk WiMAX ağı Bahreyn’de

  Kansere karşı konser


 Son Dakika Haberleri